Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum va arăta Lacul Morii din București. Terenul resuscitat după 30 de ani: "Va fi punctul central de atracție" FOTO

Cum va arăta Lacul Morii din București. Terenul resuscitat după 30 de ani: "Va fi punctul central de atracție" FOTO

Unul dintre cele mai cunoscute obiective ale Bucureștiului, Lacul Morii, va fi modernizat începând 2023.

Primăria Sectorului 6 a organizat un concurs de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii din București, câștigat luni, 31 octombrie, de o echipă mixtă, cu specialiști din Belgia, reprezentați de firma Metapolis, și România.

Competiția a fost supervizată de Ordinul Arhitecților din România (OAR), la procedura de selecție a soluțiilor participând 11 echipe, ale căror dosare au fost verificate de un juriu internațional.

Zona care urmează să fie amenajată are 16,6 hectare și pornește de la stăvilarul Ciurel/ Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței.

Valoarea proiectului este estimată la 20 de milioane de euro, iar lucrările sunt programate să fie realizate etapizat, în intervalul de patru ani dintre 2023 și 2026.

Zona care urmează să fie vizată de proiectul de modernizare este marcată cu linia albastră întreruptă. Are o lungime, urmând curba lacului, de aproape 4 kilometri FOTO Google Maps

"Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber", detaliază Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, într-o postare pe Facebook.

În partea de vest a lacului, spre limita teritorială care separă Bucureștiului de comuna Chiajna, va fi amenajată o pădure urbană terenuri sportive și traseu de biciclete.

Partea centrală a proiectului este reprezentată de promontoriul amenajat artificial în lac, Insula Îngerilor, o zonă lăsată de izbeliște în ultimii peste 30 de ani.

"Acolo se vor putea organiza evenimente culturale și sportive, va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice. Vegetația de aici va fi una luxuriantă, cu o paletă complexă de arbori, arbuști și flori", adaugă Ciucu.

Cealaltă jumătate de lac, în partea sudică, nu este cuprinsă în proiect din două motive.

1. Aproximativ 1,2 kilometri din aleea pietonală, între vărsarea în lac a canalului Dâmboviței și a canalului Argeș, se află pe teritoriul comunei Chiajna. Municipalitatea locală a amenajat parț ...citeste mai departe despre "Cum va arăta Lacul Morii din București. Terenul resuscitat după 30 de ani: "Va fi punctul central de atracție" FOTO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 888 ori