La doi ani de la Colectiv, in spitalele pentru marii arsi se lucreaza "ca pe front"

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 10:03
858 citiri
La doi ani de la Colectiv, in spitalele pentru marii arsi se lucreaza "ca pe front"
Foto: Arhiva Ziare.com

La doi ani de la tragedia din clubul Colectiv, spitalele pentru pacientii care au suferit arsuri sunt lipsite de dotarile necesare si nu fac fata solicitarilor. La Iasi, Timisoara si Buzau, de exemplu, se lucreaza in conditii greu de imaginat.

"Ca pe front", spune Theodor Stamate, seful Clinicii de Arsi din Iasi, medicii ieseni fiind nevoiti uneori sa imparta sala de operatii cu alti chirurgi, de la alte sectii, informeaza TVR.

Si asta nu de ieri, de azi, ci de 5 ani, de cand Clinica de Arsi s-a mutat "provizoriu" in Spitalul Sf. Spiridon. Exista un spatiu nou, recent renovat, insa el nu a fost dotat cu aparatura, iar pana se va intampla minunea pacientii in stare grava sunt inghesuiti in alte saloane. Banii pentru dotarea noii clinici au fost deja alocati de Banca Mondiala, dar lucrurile se urnesc greu.

Cazurile grave ar trebui trimise la Bucuresti, conform protocoalelor, insa si in Capitala numarul de paturi pentru marii arsi sunt insuficiente.

Conform Digi24, si la Timisoara situatia este la fel de grava.

De asemenea, jurnalistii buzoieni scriau in urma cu doua saptamani despre problemele financiare si de dotare cu care se confrunta medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta din Buzau, unde in urma cu mai bine de o luna a ajuns un pacient cu arsuri grave pe mai mult de jumatate din suprafata corpului, din care 35% arsuri de gradul III (inclusiv zone osoase), pentru care nu s-a gasit un pat in Bucuresti.

Costurile pentru a-l aduce pe barbat in stare stabila si pentru a putea fi externat s-ar putea ridica la 60.000 de lei, daca nu apar complicatii, scrie Sanatatea Buzoiana.

"Marsul Chitarelor": Sute de oameni au aprins lumanari si au cantat in fata fostului Club #Colectiv (Foto&Video)Povesti cutremuratoare, la doi ani de la Colectiv. E timpul sa ne trezim si sa incetam sa mai fim complici ...citeste mai departe despre "La doi ani de la Colectiv, in spitalele pentru marii arsi se lucreaza "ca pe front"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spitale mari arsi conditii , #Stiri Administratie