Kovesi: Sa spuna CCR daca o institutie publica poate secretiza arbitrar cheltuirea banilor

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 14:02
679 citiri
Kovesi: Sa spuna CCR daca o institutie publica poate secretiza arbitrar cheltuirea banilor
Foto: captura video Digi24

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a explicat, miercuri, de ce a fost sesizata Curtea Constitutionala in dosarul DIPI, in care sunt vizati mai multi sefi ai serviciului secret, printre care si fostul ministru de Interne Petre Toba.

"Dosarul este in camera preliminara, noi am solicitat instantei si instanta a admis ieri (marti, n.red.) cererea DNA pentru a se transa de catre CCR daca secretizarea sau desecretizarea unor aspecte privind cheltuirea banilor publici se poate face printr-o decizie arbitrara a unei autoritati administrative. O sa vedem decizia CCR", a precizat sefa DNA.

Mai mult, Laura Codruta Kovesi a subliniat ca dosarul "nu vizeaza asa zise operatiuni secrete sau alte activitati desfasurate de ofiteri acoperiti".

"Obiectul acestui dosar e clar si foarte simplu: modul cum au fost cheltuiti banii publici. E important sa aflam in urma deciziei CCR daca modul in care o institutie foloseste acesti bani se poate face prin clasificarea cheltuielilor. Orice ...citeste mai departe despre "Kovesi: Sa spuna CCR daca o institutie publica poate secretiza arbitrar cheltuirea banilor" pe Ziare.com

#Kovesi sesizare CCR DIPI Toba , #Stiri Administratie