Kovesi: S-au verificat 25% dintre dosarele instrumentate de Iorga. Un inspector a scris o lista de dosare, pe care le bifa dupa ce le verifica

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 13:49
900 citiri
Kovesi: S-au verificat 25% dintre dosarele instrumentate de Iorga. Un inspector a scris o lista de dosare, pe care le bifa dupa ce le verifica
Foto: Arhiva Pixabay

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, vineri, in fata Sectiei pentru procurori a CSM, ca au fost verificate 25 la suta din dosarele instrumentate de procurorul Mihaela Moraru Iorga, revocata din DNA.

Kovesi a sustinut ca unul dintre inspectorii judiciari din cadrul echipei de control si-a facut o lista de dosare, pe care le bifa dupa ce le verifica si a adaugat ca nu intelege de ce in raportul de control scrie ca nu au fost verificate, in conditiile in care exista aceasta lista.

"In punctul de vedere am descris pasii care s-au urmat si am aratat, cu documente, ca s-a efectuat controlul a 25 la suta din dosarele care au fost in lucru la doamna procuror Mihaela Moraru Iorga. Procentul nu a fost ales nici de mine, nici de seful sectiei a II-a, procenul a fost ales de inspectorii Inspectiei Judiciare.

Este foarte interesant ca in ziua in care am fost chemati sa prezentam dosarele doamnei procuror Iorga pentru control, inspectorul judiciar - inspectorul Chitriuc - a decis sa scrie personal o lista de dosar. Si va rog sa observati ca a bifat toate dosarele pe care le-a verificat", a declarat Laura Codruta Kovesi, precizand ca un singur dosar nu a fost verificat, pentru ca era la procurorul sef de sectie pentru confirmarea unei solutii.

Sefa DNA a spus ca nu intelege de ce in raportul de control scrie ca aceste dosare nu au fost verificate, in conditiile in care exista aceasta lista de dosare, bifate dupa fiecare verificare.

"Eu ma intreb, cand scrii cu mana ta personal dosarele, le bifezi pe cele pe care le-ai verificat, cum poti sa spui in raport ca aceste dosare nu au fost controlate? Este important de remarcat ca exista un proces verbal intocmit de coordonatorul echipei de control, care ne-a comunicat scris sa nu prezentam aceste dosare pentru control. Cu toate acestea, noi le-am prezentat. Le-am prezentat conform acestei liste", a subliniat Kovesi.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga - revocata din DNA in luna iulie - se va putea intoarce la Directia Nationala Anticoruptie, a decis, in 3 octombrie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Decizia este valabila pana cand Curtea de Apel Bucuresti va solutiona definitiv solicitarea procurorului de anulare a deciziei de revocare.

Citeste mai multe declaratii facute de Kovesi vineri la CSM:

Kovesi a prezentat in CSM un biletel pierdut de inspectorii care au facut controlul la DNA: Au fost verificate anumite dosareKovesi: S-a verificat activitat ...citeste mai departe despre "Kovesi: S-au verificat 25% dintre dosarele instrumentate de Iorga. Un inspector a scris o lista de dosare, pe care le bifa dupa ce le verifica" pe Ziare.com

#Kovesi dosare DNA inspectia judiciara, #Kovesi dosare Iorga control Inspectia Judicara , #Stiri Administratie