Kovesi, pe lista scurta pentru postul de procuror sef european (Surse)

Miercuri, 23 Ianuarie 2019, ora 19:47
1072 citiri
Kovesi, pe lista scurta pentru postul de procuror sef european (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Laura Codruta Kovesi apare pe lista scurta a celor 5 candidati la functia de procuror sef european selectionati dintre cei 30 care s-au inscris in competitie, au declarat surse de la Bruxelles pentru Europa Libera.

Au mai existat doua candidaturi din Romania, in afara de cea a fostei sefe a DNA, insa ele au fost respinse, precizeaza sursa citata.

Conform regulamentului si procedurilor, selectia procurorului sef european nu depinde de tara de origine a acestuia, decizia fiind luata de o comisie formata din 12 experti internationali.

Aceasta procedura de selectie si numire este prevazuta in Regulamentul Parchetului European si a fost stabilita cu scopul ca viitorul procuror sef europan sa poata fi independent, el neputand solicita sprijin sau actiona conform unor instructiuni primite din afara.

Laura Codruta Kovesi candideaza pentru functia de procuror-sef europeanCine sunt cei 12 care o vor audia pe Kovesi pentru functia de sef al Parchetului European ...citeste mai departe despre "Kovesi, pe lista scurta pentru postul de procuror sef european (Surse)" pe Ziare.com

#Kovesi lista procuror sef european , #Stiri Administratie