Kovesi: Nu vom rezolva coruptia din sanatate doar arestand

Luni, 23 Mai 2016, ora 13:46
3064 citiri
Kovesi: Nu vom rezolva coruptia din sanatate doar arestand
Foto: Digi 24 TV

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat, luni, referitor la problemele din sistemul sanitar, ca situatia coruptiei din sanatate nu va fi rezolvata doar arestand si ca ar trebui sa se ia masuri de prevenire.

"E ingrijoratoare lipsa unor strategii de prevenire si lipsa modificarii unor proceduri care au dus la comiterea unor astfel de fapte. Chiar saptamana trecuta DNA a prins in flagrant un manager de spital care in octombrie 2014 a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie si nu si-a pierdut functia.

Trebuie sa se ia masuri de prevenire, schimbate procedurile, functionarii care sunt condamnati sa isi piarda functiile. In ultimii ani, DNA a investigat si medici si functionari din sistemul de sanatate. Acest lucru ne dovedeste ca nu vom rezolva coruptie din sanatate doar arestand si trimitand oameni in judecata", a declarat luni procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Directorul Spitalului Judetean Constanta, arestat: A ...citeste mai departe despre "Kovesi: Nu vom rezolva coruptia din sanatate doar arestand" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kovesi lupta coruptie sanatate arestari, #DNA coruptie sanatate achizitii , #Stiri Administratie