Kovesi merge in Bulgaria pentru a prezenta progresele DNA in combaterea coruptiei

Joi, 09 Martie 2017, ora 15:28
843 citiri
Kovesi merge in Bulgaria pentru a prezenta progresele DNA in combaterea coruptiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, va efectua o vizita in Bulgaria joia viitoare.

Kovesi a fost invitata la Sofia de Curtea Suprema de Casatie a Bulgariei (VKS) pentru a prezenta progresele DNA in combaterea coruptiei. Informatia apare intr-un articol postat miercuri de site-ul novinite.com.

Sefa DNA va lua parte la conferinta "Experienta romaneasca. Institutii si masuri anticoruptie", care va fi organizata de VKS in data de 16 martie la Palatul de Justitie din Sofia.

Modelul romanesc de eforturi anticoruptie a fost primit cu reactii diverse in Bulgaria, tara criticata de Comisia Europeana pentru lipsa de rezultate in incarcerarea politicienilor de rang inalt judecati pentru fapte de coruptie, adauga sursa citata.

Astfel, in timp ce sistemul judiciar - inclusiv VKS - este de parere ca modelul romanesc ar trebui urmat si de Bulgaria, alti demnitari bulgari, precum procurorul-sef Sotir Tatarov, sustin ca problemele pot fi rezolvate numai daca are loc o reforma a magistraturii bulgare.

Presedintele bulgar Rumen Radev declarase, in timpul campaniei electorale de anul trecut, ca daca va fi ales va incerca sa urmeze exemplul Romaniei si va merge la Bucuresti pentru a studia experienta tarii noastre in lupta anticoruptie.

In timpul vizitei sefei DNA in Bulgaria nu este prevazuta o intrevedere oficiala cu presedintele Radev, mai mentioneaza novinite.com.

La finalul lunii februarie, Laura Codruta Kovesi a prezentat bilantul DNA pe anul trecut. ...citeste mai departe despre "Kovesi merge in Bulgaria pentru a prezenta progresele DNA in combaterea coruptiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kovesi vizita Bulgaria , #Stiri Administratie