Kovesi, despre dezincriminarea abuzului in serviciu: Avem nevoie sa fim lasati sa lucram

Joi, 09 Iunie 2016, ora 22:41
818 citiri
Kovesi, despre dezincriminarea abuzului in serviciu: Avem nevoie sa fim lasati sa lucram
Foto: Captura video Digi24

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi seara, ca asteapta decizia CCR de marti, care ar putea schimba multe in activitatea institutiei pe care o conduce.

Marti, la CCR se decide daca e dezincriminat abuzul in serviciu, dupa ce, in mai, CCR nu a reusit sa ajunga la o concluzie, dupa opt ore de dezbateri.

Daca acest lucru se va intampla, nu doar ca activitatea DNA va avea de suferit, "functionarii publici si demnitarii vor fi lipsiti de orice responsabilitate. Nimeni nu va putea sa-i traga la raspundere. Vom continua sa avem coruptie mascata prin birocratie", a declarat Laura Codruta Kovesi la Digi 24.

Daca in prezent sunt la DNA 7.200 de dosare, peste 3.000 dintre ele au ca obiect abuzul in serviciu, a explicat procurorul sef al DNA. 42% din activitatea DNA se bazeaza pe investigarea unor fapte de abuz in serviciu. Prin urmare, a spus Kovesi, "procurorii vor fi nevoiti sa inchida aceste dosare". Cat despre prejudiciu, acesta nu va mai putea fi... citeste mai departe despre "Kovesi, despre dezincriminarea abuzului in serviciu: Avem nevoie sa fim lasati sa lucram" pe Ziare.com

#laura Codruta Kovesi decizie CCR marti, #dezincriminare abuz serviciu CCR, #Kovesi coruptie sanatate, #Kovesi efecte dezincriminare abuz serviciu , #Stiri Administratie