Kovesi ar putea fi invitata din nou la Comisia parlamentara de ancheta. O decizie va fi luata luni

Duminica, 12 Noiembrie 2017, ora 12:04
934 citiri
Kovesi ar putea fi invitata din nou la Comisia parlamentara de ancheta. O decizie va fi luata luni

Reinvitarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru a fi audiata ar putea fi supusa, luni, votului Comisiei de ancheta a alegerilor din 2009, ca urmare a deciziei CCR care instituie obligativitatea prezentei acesteia la audieri si a publicarii motivarii in Monitorul Oficial.

Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 se va reuni luni la ora 13.30 pentru a o audia pe avocata Maria Vasii, dupa ce aceasta a facut afirmatii legate de moartea suspecta a unui judecator.

Pe ordinea de zi ar putea figura si supunerea la vot a reinvitarii lui Kovesi pentru a fi audiata, in conditiile in care, la ultima sedinta, nu s-a discutat acest aspect intrucat motivarea deciziei CCR care instituie obligativitatea prezentei acesteia la audieri nu fusese inca publicata in Monitorul Oficial.

Citeste si De ce a obligat-o CCR pe Kovesi sa mearga la Comisia de ancheta

Astfel, Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 a asteaptat publicarea in Monitorul Oficial a motivarii deciziei CCR referitoare la cazul Kovesi pentru a supune la vot reinvitarea acesteia pentru a fi audiata.

"Aceasta motivare a CCR nu a fost publicata inca in Monitorul Oficial, iar o decizie nepublicata nu e obligatorie, nu produce efecte juridice si, din punctul nostru de vedere, inca nu exista", a spus presedintele Comisiei, Oana Florea, saptamana trecuta.

Chestionata daca membrii Comisiei asteapta publicarea motivarii deciziei in Monitor pentru a o rechema pe Kovesi la audieri, Florea a raspuns: "Vom redeschide discutia, daca sunt argumente ale colegilor, voi supune la vot".

"Decizia CCR contine destule elemente pentru a crea cadrul legislativ. Pana la acest moment nu am facut propuneri de invitare nici a doamnei Kovesi, nici a altor inalti functionari din Parchete, judecatori, tocmai pentru ca nu vrem sa incalcam legile, Constitutia, nu vrem sa ne desfasuram activitatea in mod discutabil. Am asteptat aceasta decizie pentru a sti exact care ne sunt prerogativele, ce putem face", a adaugat Oana Florea.

In cadrul sedintei de saptamana trecuta a Comisiei de ancheta a alegerilor din 2009, deputatul PSD Liviu Plesoianu a mentionat ca se "impune" reinvitarea lui Kovesi la Comisie, in "lumina" deciziei CCR si a motivarii, dar ca va face aceasta propunere dupa publicarea in Monitorul Oficial.

"Se impune reinvitarea doamnei Kovesi. Nu propun acum asta, asteptam sa apara in Monitorul Oficial motivarea CCR", a spus Plesoianu.

Presedintii celor doua Camere, Liviu Dragnea si Calin Pop ...citeste mai departe despre "Kovesi ar putea fi invitata din nou la Comisia parlamentara de ancheta. O decizie va fi luata luni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kovesi comisie ancheta alegeri, #Kovesi ancheta Parlament , #Stiri Administratie