Kovesi anunta ca nu isi va da demisia si nici nu-si deleaga atributiile

Vineri, 06 Iulie 2018, ora 17:58
981 citiri
Kovesi anunta ca nu isi va da demisia si nici nu-si deleaga atributiile
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi a precizat, vineri, ca nu isi da demisia si ca nu au fost delegate atributiile manageriale, in contextul deciziei Curtii Constitutionale privind procedura revocarii sale de catre presedintele Klaus Iohannis.

"Nu imi dau demisia. Atributiile manageriale nu au fost delegate si se exercita potrivit legii", se arata intr-un raspuns al Laurei Codruta Kovesi, pentru MEDIAFAX.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a stabilit, la inceputul lunii iunie, cu majoritate de voturi, existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministrul justitiei si Presedintele Romaniei, generat de refuzul sefului statului de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Curtea Constitutionala a aratat, in comunicatul oficial privind decizia de existenta a conflictului institutional intre presedinte si ministrul Justitiei, ca seful statului urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Toader: Suntem in intarziere cu punerea in aplicare a deciziei de demitere a lui KovesiUn eurodeputat PSD a reclamat in Parlamentul European faptul ca Iohannis nu o revoca pe KovesiDe ce Liviu Dragnea nu-l mai poate suspenda pe Klaus Iohannis si, totusi, va incerca s-o faca? ...citeste mai departe despre "Kovesi anunta ca nu isi va da demisia si nici nu-si deleaga atributiile" pe Ziare.com

#Kovesi demisie decizie CCR, #Kovesi revocare Iohannis decizie CCR , #Stiri Administratie