Klaus Iohannis, cu referire la pandemia de COVID-19: "Falsificarile realitatii si cuvintele mincinoase au ucis mii de oameni"

Duminica, 23 August 2020, ora 10:45
485 citiri
Klaus Iohannis, cu referire la pandemia de COVID-19: "Falsificarile realitatii si cuvintele mincinoase au ucis mii de oameni"
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Presedintele Klaus Iohannis a transmis duminica, 23 august, un mesaj cu ocazia comemorarii Zilei Comemorarii Victimelor Fascismului si Comunismului si a adus in discutie efectele pandemiei de coronavirus la nivel global, transmite Administratia Prezidentiala.

Seful statului a precizat ca falsificarea realitatii si minciunile "au ucis mii de oameni prin ducerea in derizoriu a evidentei si negarea adevarului". Acesta a adaugat ca exista actiuni si discursuri populiste care tulbura viata societatilor noastre si avem obligatia sa ramane vigilenti si sa respingem aceste "acte sordide".

"Pactul Ribbentrop-Molotov, semnat pe 23 august 1939, a insemnat inceputul celei mai intunecate perioade din istoria recenta pentru Europa Centrala si de Est. Baile de sange, milioanele de vieti curmate, crimele in masa, actele de genocid, deportarile, atitudinea dispretuitoare fata de drepturile si libertatile fundamentale au fost consecintele traumatizante ale acestui crud si cinic pact. Jumatate din continentul european s-a confruntat cu cele mai odioase acte ale regimurilor totalitare, dictaturile provocand moarte si suferinta timp de mai multe decenii, inclusiv dupa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial", a afirmat duminica Klaus Iohannis.

Seful statului a adaugat ca amintirea pactului criminal din 1939 si a efectelor sale tragice rrebuie sa educe si sa impiedice incercarile de falsificare a istoriei.

"Amintirea pactului criminal din 1939 si a efectelor sale tragice trebuie sa educe, sa indrume, sa avertizeze si sa impiedice incercarile de falsificare a istoriei. Cunoasterea istoriei este in stransa legatura cu progresul democratic. Democratia autentica se consolideaza, in mod natural, intr-o societate care isi cunoaste si isi asuma istoria. De aceea, condamnarea ferma a fascismului si comunismului nu este o formalitate ori o simpla evocare, ci reprezinta un act necesar pentru protejarea si promovarea principiilor democratice si ale statului de drept", a completat presedintele Romaniei.

Iohannis a mai precizat ca in aceasta zi ne amintim si de curajul Regelui Mihai si eroismul armatei care au reusit "sa redea natiunii demnitatea si tarii noastre cursul care a condus-o la victoria aliatilor de acum 75 de ani".

"In aceasta zi ne amintim si omagiem actul curajos al Regelui Mihai si eroismul Armatei romane, care au reusit, la 23 august 1944, sa redea natiunii demnitatea si tarii noastre cursul care a condus-o la victoria aliatilor de acum 75 de ani. Cred ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis, cu referire la pandemia de COVID-19: "Falsificarile realitatii si cuvintele mincinoase au ucis mii de oameni"" pe Ziare.com

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
#Klaus Iohannis, #pandemie, #fascism, #comunism, #mesaj victime , #Stiri Administratie