Juncker respinge propunerea lui Dancila, de a-l numi pe Pascu interimar, in locul Corinei Cretu. Pe cine a numit

Miercuri, 03 Iulie 2019, ora 16:44
1103 citiri

Jean-Claude Juncker a decis sa transfere atributiile celor doi comisari care si-au incetat mandatele, in urma alegerii lor in Parlamentul European, Corina Cretu si Andrus Ansip, catre comisarul Hahn si vicepresedintele Sefcovic.

Mircuri dimineata, presedintele CE a anuntat Parlamentul European si pe premierul

Antti Rinne, care detine presedintia Consiliului UE, asupra acestei decizii.

Amintim ca Viorica Dancila a propus ca Ioan Mircea Pascu, fost europarlamentar PSD, sa ocupe interimar locul Corinei Cretu in Comisia Europeana. O idee pe care Jean Claude Juncker nu o accepta deloc si i-a si spus premierului roman.

Astfel, presedintele Comisiei Europene a afirmat public, in 2 iunie, intr-un interviu pentru BILD am Sonntag, ca acei comisari care au fost alesi in 26 mai europarlamentari nu trebuie sa fie inlocuiti in cele patru luni care mai raman din mandat, pentru ca asta ar angaja anumite costuri, a precizat pentru Ziare.com un purtator de cuvant al CE.

Presedintele Juncker a anuntat, de altfel, Consiliul European din 28 mai si a facut aceasta propunere in baza Art. 246 din Tratatul de functionare a UE (TFEU)

Mai mult, Juncker i-a si scris lui Dancila - pentru ca Romania detinea presedintia Consiliului UE - in 13 iunie, si a informat-o asupra acestei decizii.

In acord cu Art. 246 (3) TFEU, e la latitudinea Consiliului UE (pana la 30 iunie prezidat de Guvernul roman- n.red.) sa decida asupra mandatelor ramase vacante, dar decizia trebuie luata in unanimitate.

Sunt doi comisari care l-au informat pe presedintele Juncker ca vor ramane in Comisie si vor renunta la scaunele de europarlamentari - vicepresedintele Dombrovskis si comisarul Gabriel, in vreme cevicepresedintele Ansip si comisarul Cretu au transmis ca vor sa isi preia mandatele din Parlamentul European. ...citeste mai departe despre "Juncker respinge propunerea lui Dancila, de a-l numi pe Pascu interimar, in locul Corinei Cretu. Pe cine a numit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Juncker Corina Cretu Comisie , #Stiri Administratie