Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jaf de un milion de euro în plină stradă, în Prahova. Tâlharii fac parte dintr-o grupare periculoasă de interlopi din București

Jaf de un milion de euro în plină stradă, în Prahova. Tâlharii fac parte dintr-o grupare periculoasă de interlopi din București

Doi patroni, soț și soție, ai unei case de schimb valutar din municipiul Câmpina au fost atacați în plină stradă și jefuiți de aproape un milion de euro.

Jaful a avut loc în septembrie anul trecut, dar tâlharii au fost prinși la mai bine de jumătate de an, după o acțiune de amploare organizată joi în București, Prahova și Dâmbovița.

Patru persoane au fost reținute după o serie de audieri care au avut loc, în noaptea de joi spre vineri la DIICOT Ploiești.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tâlharii fac parte dintr-o grupare cunoscută din București, perchezițiile având loc în cartierul Giulești din Capitală. Gruparea de infractori este specializată în jafuri de acest gen, victimele vizate fiind afaceriști care nu lucrează neapărat cu bani curați.

Sursele citate au precizat că patronii au fost atacați în timp ce se aflau în mașina parcată pe o stradă din municipiul Câmpina, în imediata apropiere a sediului Poliției Locale, a judecătoriei și parchetului din oraș. Victimele au fost bătute și lăsate aproape inconștiente, astfel că abia după câteva zeci de minute au putut să ceară ajutor la poliție.

Potrivit unui comunicat remis presei, tâlharii au acționat la pont, dar nu înainte de a verifica atent obiceiurile celor doi patroni câmpineni. La jaf au participat mai multe persoane, grupul fiind foarte bine organizat.

În timpul perchezițiilor, la domiciliile acestora au fost găsite arme de foc și muniție, dar și importante sume de bani. Nu este clar la acest moment dacă în timpul jafului de la Câmpina a fost folosit și armament.

Potrivit DIICOT, în septembrie 2022, cei patru inculpați și doi suspecți s-au constituit într-un grup infracțional organizat având ca scop săvârșirea de infracțiuni de tâlhărie/furturi generatoare de câștiguri materiale însemnate.

Astfel, la data de 24.10.2022, în municipiul Câmpina, membrii grupului infracțional organizat, prin violență, au deposedat două persoane vătămate de suma de aproximativ 920.000 de euro.

Inculpații au desfășurat o activitate de pregătire în scopul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, prin culegerea de informații despre victime, procurarea de echipamente necesare activității infracționale, urmărirea persoanelor vătămate printr-o supraveghere permanentă și luarea unor măsuri care să împiedice identificarea lor.

Grupul infracțional organizat a fost sp ...citeste mai departe despre "Jaf de un milion de euro în plină stradă, în Prahova. Tâlharii fac parte dintr-o grupare periculoasă de interlopi din București" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 611 ori