Iulian Fota: Sa terminam cu aceste experimente facute pe SIE, care va avea provocari extrem de complicate

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 17:15
846 citiri
Iulian Fota: Sa terminam cu aceste experimente facute pe SIE, care va avea provocari extrem de complicate
Foto: Digi 24 TV

Viitorul director al Serviciului de Informatii Externe (SIE) trebuie sa fie un om integru, loial presedintelui si totodata un foarte bun cunoscator al relatiilor si situatiei internationale, pentru ca SIE va avea provocari extrem de complicate de gestionat in perioada urmatoare, subliniaza Iulian Fota, fost consilier prezidential pe probleme de securitate.

Intrebat de Ziare.com care ar trebui sa fie profilul viitorului sef al SIE, dupa demisia lui Mihai Razvan Ungureanu, inregistrata luni, Iulian Fota a declarat ca, "in primul rand, sa fie un foarte bun cunoscator al relatiilor internationale si al situatiei internationale".

"In al doilea rand, trebuie sa fie un om integru. O persoana cu onoare, loiala presedintelui, pentru ca increderea intre seful SIE si presedinte este esentiala. O persoana care sa inspire incredere si in interior, ceea ce inseamna ca trebuie cineva care sa aiba experienta guvernamentala", a adaugat Iulian Fota.

De asemenea, intrebat daca ar fi bine ca ...citeste mai departe despre "Iulian Fota: Sa terminam cu aceste experimente facute pe SIE, care va avea provocari extrem de complicate" pe Ziare.com

#profil director SIE, #Ungureanu demisionat SIE , #Stiri Administratie