Istoria viitoarei mega-moschei: Cine a batut palma cu turcii si de ce noi nu vom avea biserica la Istanbul

Joi, 31 Martie 2016, ora 16:59
2150 citiri
Istoria viitoarei mega-moschei: Cine a batut palma cu turcii si de ce noi nu vom avea biserica la Istanbul
Foto: Arhiva Ziare.com

Moscheea de la Bucuresti, folosita deja de ani buni ca sperietoare in jocurile de pe scena politica damboviteana, tocmai a facut o noua victima, in persoana lui Klaus Iohannis.

La recenta vizita pe care seful statului a efectuat-o in Turcia, construirea acestei moschei la Bucuresti a fost un subiect nelipsit din toate discutiile oficiale. Intors in tara, presedintele a fost lovit de un val de atacuri pe aceasta tema, cel mai vocal fiind fostul locatar de la Cotroceni, Traian Basescu.

Erdogan si Iohannis confirma: moscheea din Bucuresti, in faza de autorizatii la Primarie

Dar care este, de fapt, intreaga poveste a marii moschei de la Bucuresti? Totul a inceput in 2004, cand premierul roman de atunci, Adrian Nastase, a avut o intalnire cu omologul turc, Erdogan, actualul presedinte.

Erdogan i-a cerut premierului roman ca Guvernul sa puna la dispozitia Turciei un teren pentru constructia moscheei, iar conditia lui Nastase a fost ca acelasi lucru sa il faca si partea turca ...citeste mai departe despre "Istoria viitoarei mega-moschei: Cine a batut palma cu turcii si de ce noi nu vom avea biserica la Istanbul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Basescu Ponta Iohannis megamoschee, #moschee Romania , #Stiri Administratie