Ion Iliescu, urmarit penal in dosarul Mineriadei - e acuzat de crime contra umanitatii (Surse)

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 11:17
1725 citiri
Ion Iliescu, urmarit penal in dosarul Mineriadei - e acuzat de crime contra umanitatii (Surse)
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Ion Iliescu este urmarit penal in dosarul Mineriadei din iunie 1990, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Univeristatii, urmata de moartea a patru persoane si ranirea altor trei.

Oficiali din Parchetul instantei supreme au declarat pentru Mediafax ca lui Ion Iliescu i s-au adus la cunostinta acuzatiile si va fi chemat din nou, in perioada urmatoare, pentru declaratii in acest dosar.

Fostul presedinte s-a prezentat, miercuri dimineata, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a da declaratii in dosarul Mineriadei, redeschis anul acesta in luna martie.

Iliescu a ajuns la instanta suprema in jurul orei 9:50 si a stat acolo aproximativ o ora. Nu a vrut sa faca nicio declaratie nici la intrarea in sediul institutiei, nici la iesire.

Ion Iliescu, la Parchet in dosarul Mineriadei - va fi pus sub acuzare? (Video)

Cu aceasta incadrare, Ion Iliescu risca pana la 25 de ani de... citeste mai departe despre "Ion Iliescu, urmarit penal in dosarul Mineriadei - e acuzat de crime contra umanitatii (Surse) " pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ion Iliescu acuzat crime, #Ion Iliescu invinuire mineriade, #Ion Iliescu dosar mineriade , #Stiri Administratie