Iohannis: Speta ANCOM seamana izbitor cu OUG 13. Coalitia a vrut sa-mi arate mie ca face jocul

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 15:15
991 citiri
Iohannis: Speta ANCOM seamana izbitor cu OUG 13. Coalitia a vrut sa-mi arate mie ca face jocul
Foto: Captura Antena3

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, legat de felul in care Guvernul l-a scos, saptamana trecuta, din schema la numirea conducerii Autoritatii Nationale in Telecomunicatii (ANCOM), ca situatia se aseamana "izbitor" cu cea a OUG 13.

"Ceea ce ma ingrijoreaza e faptul ca speta ANCOM seamana izbitor cu OUG 13", a spus el. "Nu legalitatea a fost problema, ci oportunitatea, lipsa totala de transparenta in decizie si felul in care s-a pus problema.

In Romania, guvernul are o putere foarte mare, poate face absolut orice, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faca orice", a mai spus presedintele, aflat intr-o vizita la Suceava.

"Speta ANCOM nu a fost nici urgenta, nici importanta", a mai spus presedintele, mentionand ca totul se putea rezolva in cinci minute si ca nu era nevoie de vreo ordonanta.

"Aceasta coalitie care e la putere a vrut sa-mi arate mie ca face jocul, dar asta am stiut si inainte", a mai declarat Iohannis, care a avut si un sfat pentru cei aflati la putere: "Guvernati, dar nu oricum, ci bine pentru Romania si romani! Daca se guverneaza doar pentru a arata ca pot face orice, asta stim din capul locului, nu ajuta pe nimeni".

Amintim ca Guvernul Grindeanu a adoptat, in sedinta de saptamana trecuta, o ordonanta de urgenta care modifica legea de functionare a Autoritatii Nationale in Telecomunicatii, in sensul ca presedintele si cei doi vicepresedinti sa fie propusi de Executiv si aprobati de Parlament.

Inainte de aprobarea acestei OUG, conducerea ANCOM era numita de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului.

Presedintele s-a referit si la comisia de ancheta a alegerilor din 2009, afirmand ca "Parlamentul are libertattea de a face comisii de ancheta si sa discute despre orice, dar cred ca nu asta a fost prioritatea Parlamentului Romaniei. Daca asta vrea sa faca... Tara are destule probleme".

Iohannis a dat si un exemplu de subiect care trebuia sa se afle pe agenda Parlamentului. "Marile achizitii pentru aparare stau de cateva saptamani in Parlament si chestiunile nu se discuta. In schimb, discutam despre alegerile prezidentiale din 2009. Si la nivelul Parlamentului este nevoie de prioritizarea lucrurilor", a mai spus presedintele, afirmand ca discutiile de tip politicianist pot exista, insa nu trebuie sa tina locul problemelor adevarate.

Dragnea, despre comisia de ancheta privind alegerile din 2009: Nu e in regula ca Parchetul General sa se joace asa cu Parlamentul

Adevarata tinta a comi ...citeste mai departe despre "Iohannis: Speta ANCOM seamana izbitor cu OUG 13. Coalitia a vrut sa-mi arate mie ca face jocul" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis ANCOM OUG 13, #Klaus Iohannis ANCOM, #Iohannis putere guvern, #Iohannis comisie ancheta alegeri 2009 , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  3. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  4. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  7. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  8. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  9. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO