Iohannis respinge cotele de refugiati impuse Romaniei de CE

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 12:52
957 citiri
Iohannis respinge cotele de refugiati impuse Romaniei de CE
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca nu este de acord cu cotele de imigranti impuse de Comisia Europeana, care a stabilit miercuri ca Romaniei ar trebui sa ii revina, in total, 6.351 de refugiati.

Iohannis a precizat ca, la Consiliul JAI de luni, ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost mandatat sa prezinte pozitia Romaniei, si anume ca nu accepta mai multi imigranti decat s-a oferit initial sa primeasca, si anume circa 1.700.

"Am luat act cu nemultumire de proiectul prezentat in Parlamentul European, ce prevede detalii care nu ar fi fost necesare in acesta faza si nu va duce spre o solutionare", a spus seful statului, intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni.

Vorbim de oameni, nu de piese

Totodata, presedintele a informat ca a avut o discutie, in dimineata zilei de joi, cu Gabriel Oprea, care va participa luni la Consiliul de Justitie si Afaceri Interne (JAI). Astfel, vicepremierul a fost mandatat sa informeze ca tara noastra respinge cotele ...citeste mai departe despre "Iohannis respinge cotele de refugiati impuse Romaniei de CE" pe Ziare.com

#Iohannis refugiati, #Iohannis imigranti, #Iohannis cote imigranti , #Stiri Administratie