Iohannis, mesaj pentru romanii de pretutindeni: Imi doresc sa participe la luarea deciziilor care le afecteaza viata

Duminica, 28 Mai 2017, ora 11:47
1057 citiri
Iohannis, mesaj pentru romanii de pretutindeni: Imi doresc sa participe la luarea deciziilor care le afecteaza viata
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis afirma, duminica, intr-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Romanilor de Pretutindeni, ca isi doreste ca acestia sa se sustina reciproc si sa participe la luarea deciziilor care le afecteaza viata.

"Ca in fiecare ultima duminica a lunii mai, astazi sarbatorim Ziua Romanilor de Pretutindeni, zi in care, oriunde ne-am afla, redescoperim bucuria de a face parte dintr-un popor care a oferit atat de multe intregii lumi. Cu atatia romani aflati acum peste hotare, cea mai buna maniera in care statul le poate recunoaste contributia este sa se puna in slujba lor", spune seful statului.

Acesta aminteste ca in 2016 s-au facut "unele progrese" in ceea ce priveste oferirea de servicii consulare online, simplificarea recunoasterii diplomelor, sustinerea intoarcerii in tara prin antreprenoriat, dar admite ca "mai sunt multe de facut".

"Indiferent de domeniul in care muncesc, imi doresc ca romanii de pretutindeni sa se sustina reciproc si sa participe la luarea deciziilor care le afecteaza viata", adauga presedintele Iohannis, care le transmite la multi ani romanilor "de aici sau de acolo".

Ziua Romanilor de Pretutindeni este sarbatorita, incepand cu anul 2015, in ultima duminica a lunii mai. Pana in 2014, ea era celebrata la 30 noiembrie, odata cu sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei, cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei. ...citeste mai departe despre "Iohannis, mesaj pentru romanii de pretutindeni: Imi doresc sa participe la luarea deciziilor care le afecteaza viata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis mesaj romani pretutindeni , #Stiri Administratie