Iohannis da unda verde pentru urmarirea penala a 3 fosti ministri

Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 10:06
982 citiri
Iohannis da unda verde pentru urmarirea penala a 3 fosti ministri
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a avizat cererea de urmarire penala pentru fostii ministri Dan Nica, Adriana Ticau si Alexandru Athanasiu.

Solicitarea fusese facuta pe 23 noiembrie, in dosarul Microsoft 2, unde procurorii DNA ii acuza pe fostii demnitari de abuz in serviciu. Odata cu cererea, Iohannis a primit si 28 de volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

In ce-l priveste pe Dan Nica, fost ministru al Comunicatiilor in perioada 2000-2004, procurorii il acuza ca a incalcat dispozitiile legale privind achizitiile publice si a initiat si sustinut doua hotarari de guvern prin care s-a aprobat incheierea unui contract comercial intre Guvern si Fujitsu Siemens Computers GmbH, referitor la inchirierea de licente Microsoft, se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii spun ca Dan Nica a invocat, in mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, facand astfel ca firma sa fie favorizata prin evitarea organizarii unei ...citeste mai departe despre "Iohannis da unda verde pentru urmarirea penala a 3 fosti ministri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis urmarire penala ministri Microsoft , #Stiri Administratie