Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iohannis a promulgat legea protectiei datelor cu caracter personal

Iohannis a promulgat legea protectiei datelor cu caracter personal

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul de promulgare a legii privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, a informat Administratia Prezidentiala.

Proiectul adoptat de Parlament prevede ca prelucrarea datelor genetice, biometrice sau a informatiilor privind sanatatea este permisa doar cu consimtamantul explicit al persoanei vizate sau numai daca prelucrarea se face in baza unor dispozitii legale exprese.

Parlamentarii au decis ca daca sunt folosite sisteme de monitorizare prin mijloace de comunicatii electronice si/sau prin mijloace de supraveghere video la locul de munca, "prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajatilor in scopul realizarii intereselor legitime urmarite de angajator este permisa numai daca: interesele angajatorilor sunt temeinic justificate si prevaleaza asupra intereselor sau drepturilor si libertatilor persoanelor vizate; angajatorul a realizat informarea prealabila obligatorie completa si in mod explicit a angajatilor; angajatorul a consultat sindicatul inainte de introducerea sistemelor de monitorizare, precum si daca alte forme si modalitati mai putin intruzive pentru atingerea scopului nu si-au dovedit eficienta", se arata in textul legii.

Durata de stocare a acestor informatii nu poate sa depaseasca 30 de zile. Acest lucru se poate intampla doar in situatii expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate. Cine incalca prevederile risca avertisment scris sau amenda contraventionala. ...citeste mai departe despre "Iohannis a promulgat legea protectiei datelor cu caracter personal" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 855 ori