Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iohannis a promulgat Legea care majoreaza salariile pentru mai multe categorii de bugetari

Iohannis a promulgat Legea care majoreaza salariile pentru mai multe categorii de bugetari
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede majorarea salariilor de baza ale personalului din mai multe institutii.

Legea completeaza anexa nr. III la Legea-cadru nr.153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

"Incepand cu drepturile salariale aferente lunii urmatoare celei in care intra in vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minoritatilor nationale se majoreaza cu 100%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare", prevede actul normativ.

De asemenea, "incepand cu drepturile salariale aferente lunii urmatoare celei in care intra in vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier - I.S.C.T.R., Autoritatii Rutiere Romane si Autoritatii Navale Romane se majoreaza cu 20% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare".

Proiectul mai prevede ca, "incepand cu drepturile salariale aferente lunii august 2020, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul din cadrul bibliotecilor nationale sau de importanta nationala, Bibliotecii Academiei Romane, precum si din cadrul muzeelor de importanta nationala, se majoreaza cu 30%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare". ...citeste mai departe despre "Iohannis a promulgat Legea care majoreaza salariile pentru mai multe categorii de bugetari" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 705 ori
Citeste mai multe desprelege majorat salarii bugetari