Iohannis a primit de la niste deputati moldoveni harta Romaniei Mari (Foto)

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 16:36
1106 citiri
Iohannis a primit de la niste deputati moldoveni harta Romaniei Mari (Foto)
Foto: Facebook/Alina Zotea

Presedintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, din partea unor deputati moldoveni harta Romaniei Mari.

Unul dintre deputatii care i-au inmanat presedintelui Romaniei harta a fost Alina Zotea.

"Astazi, la Consiliul Europei, i-am daruit presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, harta istorica a Romaniei Mari, din care facea parte si Basarabia. Consider ca unica solutie pentru a aduce Republica Moldova mai rapid in spatiul euro-atlantic este unirea cu Romania dupa modelul german", a scris pe Facebook Alina Zotea.

Iohannis se afla la Strasbourg la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE).

Presedintele Romaniei a primit acest cadou la cateva zile dupa ce Vladimir Putin i-a daruit lui Igor Dodon o harta a Moldovei Mari.

Cand a prezentat presei cadoul, Dodon a declarat ca jumatate din teritoriul Romaniei e moldovenesc si ca, "daca Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldova intregita".

In replica, MAE romanesc a transmis ca "a luat nota de declaratiile presedintelui Igor Dodon, lansate cu prilejul vizitei la Moscova, pe care le considera inadecvate si care nu corespund realitatilor politice si relatiilor speciale dintre Romania si Republica Moldova".

A.G. ...citeste mai departe despre "Iohannis a primit de la niste deputati moldoveni harta Romaniei Mari (Foto)" pe Ziare.com

#Iohannis harta Romania Mare, #Iohannis cadou moldoveni harta, #Iohannis cadou harta , #Stiri Administratie