Intalnire istorica a ortodoxiei, prima dupa o mie de ani, boicotata de rusi

Luni, 20 Iunie 2016, ora 08:54
997 citiri
Intalnire istorica a ortodoxiei, prima dupa o mie de ani, boicotata de rusi
Foto: GOA/Dimitrios Panagos/Patriarhatul Ecumenic al Constantinopolului

Marele Conciliu Ortodox, o reuniune fara precedent in ultimul mileniu, care ar trebui sa parafeze unitatea bisericilor crestine ortodoxe din intreaga lume, s-a deschis duminica in insula Creta (Grecia), dar forta sa este diminuata de mai multe absente, inclusiv de cea rasunatoare a Patriarhului Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, comenteaza agentia France Presse (AFP).

Duminica, de ziua Rusaliilor ortodoxe, Consiliul a inceput cu o liturghie divina celebrata in comun la Heraklion, capitala insulei, de zece intaistatatori ai bisericilor ortodoxe, intre care si patriarhul ecumenic al Constantinopolului Bartolomeu.

Presedintele grec Prokopis Pavlopoulos a participat la liturghia transmisa in direct de televiziunea de stat ERT, relateaza AFP.

Pregatit timp de peste cincizeci de ani si fara precedent de la schisma istorica din 1054 dintre Roma si Constantinopol, acest mare conciliu vizeaza strangerea randurilor ortodoxiei.

Dar fotografia de familie ramane incompleta si lucrarile ...citeste mai departe despre "Intalnire istorica a ortodoxiei, prima dupa o mie de ani, boicotata de rusi" pe Ziare.com

#Marele Conciliu Ortodox 2016, #Consiliu Ortodox Creta , #Stiri Administratie