Cutremurul din 24 septembrie a avut un "mecanism ciudat" - Institutul pentru Fizica Pamantului

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 08:34
803 citiri
Cutremurul din 24 septembrie a avut un "mecanism ciudat" - Institutul pentru Fizica Pamantului
Foto: Institutul National pentru Fizica Pamantului

Seismul care s-a produs in noaptea de 24 septembrie a avut un mecanism "destul de ciudat", sustine directorul general al Institutului pentru Fizica Pamantului, Constantin Ionescu.

Ionescu a declarat, pentru Digi24, ca seismul de vineri spre sambata noaptea a fost "destul de semnificativ ca magnitudine" si a avut un mecanism mai ciudat, cu efecte catre nord-estul si estul Romaniei, ceea ce indica o rupere a faliei catre aceasta directie. De aceea s-a resimtit destul de puternic la sol in Barlad, Iasi, Vaslui.

Acest seism a avut cam acelasi mecanism ca cel de-al doilea cutremur major din 1990, cel cu magnitudinea de 6,9. Este insa un cutremur de adancime, destul de semnificativ ca magnitudine, a mentionat directorul general al Institutului pentru Fizica Pamantului.

Cutremurul din noaptea de vineri spre sambata a avut initial anuntata o magnitudine de 5,6, dupa care a fost revizuita la 5,3. Seismul s-a produs loc la orele 2.11, in zona Vrancea, la adancimea de 91,6 ...citeste mai departe despre "Cutremurul din 24 septembrie a avut un "mecanism ciudat" - Institutul pentru Fizica Pamantului" pe Ziare.com

#cutremur septembrie 2016, #cutremur sambata Vrancea , #Stiri Administratie