Instalatiile de taxare de la metrou, modernizate cu peste 40 de milioane de euro

Luni, 11 Mai 2015, ora 13:48
1131 citiri
Instalatiile de taxare de la metrou, modernizate cu peste 40 de milioane de euro

Metrorex vrea sa contracteze lucrari de modernizare a instalatiilor de control al accesului la metrou, contractul avand o valoare estimata de 186 milioane lei (42 milioane euro), inclusiv TVA.

Contractul vizeaza modernizarea instalatiilor pe Magistrala 1 Pantelimon - Dristor 2, Magistrala 2 Berceni - Pipera si Magistrala 3 Dristor 1 - Preciziei, pentru un numar total de 41 de statii de metrou.

Proiectul prevede demontarea instalatiilor de taxe care echipeaza in prezent statiile de metrou si dotarea cu instalatii moderne de taxare automata. Solutia tehnologica propusa pentru titlurile de transport este cardul contactless, care va functiona temporar impreuna cu cardul magnetic actual.

Sistemul automat de taxare la metrou a fost pus in functiune in anul 1995, cand s-a renuntat la plata directa a calatoriei cu monezi si au fost introduse cartelele magnetice. Completarile ulterioare au adaugat sistemului automat de taxare reteaua de comunicatii, servere, up-gradarea echipamentului ...citeste mai departe despre "Instalatiile de taxare de la metrou, modernizate cu peste 40 de milioane de euro" pe Ziare.com

#metrou modernizare taxatoare , #Stiri Administratie