Inspectia Judiciara prelungeste controlul la DNA, pentru ca nu se astepta la atata munca. Abia in octombrie am putea afla un rezultat

Marti, 08 August 2017, ora 09:45
1110 citiri
Inspectia Judiciara prelungeste controlul la DNA, pentru ca nu se astepta la atata munca. Abia in octombrie am putea afla un rezultat
Foto: Arhiva Ziare.com

Inspectia Judiciara a decis sa prelungeasca controlul la DNA pana pe 25 august, intrucat volumul de activitate previzionat de inspectori il depaseste pe cel real.

Informatia a fost furnizata de purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, Alin Alexandru, pentru Agerpres.

"Controlul aflat in derulare la DNA a fost prelungit, prin ordin al inspectorului sef, pana la 25 august, intrucat volumul de activitate previzionat de inspectorii judiciari il depaseste pe cel real, iar timpul stabilit initial pentru efectuarea controlului este insuficient", a precizat Alin Alexandru.

Dupa finalizarea verificarilor incepute in iulie va fi intocmit un raport care urmeaza sa fie inaintat Sectiei pentru procurori a CSM, care va analiza rezultatele.

Alin Alexandru a adaugat ca raportul va fi transmis cel mai tarziu la 6 octombrie, dupa ce in perioada 25 august - 15 septembrie va fi redactat si, ulterior, trimis spre avizare catre conducerea IJ.

Amintim ca, ieri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca Inspectia Judiciara va finaliza controlul la DNA vineri, 11 august.

"Pe 11 august ar trebui sa se incheie controlul Inspectiei Judiciare. Ministrul Justitiei are doua cai de a face un control de fond la Ministerul Public. Una e ca el sa numeasca procurorii, obiectivele controlului si graficul.

O alta procedura, la care eu am apelat, a fost aceea de a ma adresa Inspectiei Judiciare. Am solicitat ca in planul de masuri sa aiba un asemenea audit. Eu am trimis scrisoarea, Inspectia Judiciara a hotarat graficul, componenta comisiei, obiectivele controlului. Astept", a declarat ministrul Justitiei.

Tudorel Toader a mai tinut sa mentioneze ca un astfel de control de fond nu mai fusese facut de 10 ani. ...citeste mai departe despre "Inspectia Judiciara prelungeste controlul la DNA, pentru ca nu se astepta la atata munca. Abia in octombrie am putea afla un rezultat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Inspectia judiciara control DNA , #Stiri Administratie