Cazul incredibil al escrocilor care au luat credite de peste 850.000 de euro cu acte false, dar au scapat de pedeapsa

Duminica, 29 Noiembrie 2020, ora 00:02
542 citiri
Cazul incredibil al escrocilor care au luat credite de peste 850.000 de euro cu acte false, dar au scapat de pedeapsa
FOTO Pixabay

Patru barbati si o femeie, trimisi in judecata pentru inselaciune si fals, dupa ce au luat credite de peste 850.000 de euro folosind acte false, au fost declarati nevinovati pentru ca faptele s-au prescris. Sentinta nu este definitiva.

Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a pronuntat, in data de 5 octombrie 2020, o prima sentinta intr-un dosar de inselaciune si fals in care au fost trimise in judecata cinci persoane acuzate ca, in anii 2009-2010, au luat credite de sute de mii de euro folosind acte false. Dosarul a fost deschis in 2014 si trimis in judecata in 2019.

Din cauza unor nereguli din rechizitoriu, judecatorul a retrimis dosarul la procuror pentru completarea urmaririi penale. Dupa retrimiterea in judecata au fost formate doua dosare.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, primul "tun" a fost dat in octombrie 2009. Folosindu-se de adeverinte de venit falsificate, care aratau ca are venituri mult mai mari decat in realitate, I.G.S. a obtinut un credit de 204.000 de euro. Cateva luni mai tarziu, barbatul a mai luat de la aceeasi banca 16.500 de euro, tot folosindu-se de acte false.

I.G.S. nu s-a limitat la a lua credite cu acte false. Potrivit procurorilor, in perioada 23.11.2009 - 12.01.2010 barbatul i-a pus la dispozitie unui alt inculpat adeverinte de venit false, pe baza carora barbatul a luat credit de 200.000 de euro.

In aceeasi perioada, I.G.S. i-a pus la dispozitie unui alt inculpat cinci adeverinte false, pe baza carora, de la aceeasi banca, a fost luat un credit de 256.000 de euro. De asemenea, tot cu acte false puse la dispozitie de I.G.S. o femeie a luat un credit de 174.000 de euro.

In ambele dosare formate dupa trimiterea in judecata a escrocilor, Judecatoria Sectorului 1 a constatat ca faptele s-au prescris si a dispus incetarea procesului penal, sentinta putand fi atacata cu apel.

In privinta prejudiciului, judecatorii au respins cererea de constituire a bancii aratand ca "avand in vedere ca nu se va dispune desfiintarea totala a contractelor de credit bancar obtinute prin mijloace frauduloase, acestea vor constitui in continuare titluri executorii impotriva inculpatilor debitori".

Povestea escrocului sentimental care a sedus si a pacalit o romanca, angajata la Comisia Europeana, cu 40.000 de euro

Cum facea impresie escrocul care poza in procuror DIICOT si promitea ca rezolva dosare. Circula cu doua BMW-uri X6 "de serviciu" ...citeste mai departe despre "Cazul incredibil al escrocilor care au luat credite de peste 850.000 de euro cu acte false, dar au scapat de pedeapsa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#credite, #acte false, #inselaciune, #Banca, #dosar, #prescriere , #Stiri Administratie