INS: Numarul cetatenilor care pleaca din tara este cu peste 42.000 mai mare decat al celor care vin

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 19:20
994 citiri
INS: Numarul cetatenilor care pleaca din tara este cu peste 42.000 mai mare decat al celor care vin
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste 184.000 de cetateni au plecat din tara, in 2014, majoritatea fiind femei, iar numarul celor care au parasit tara l-a depasit pe cel al persoanelor care au venit in Romania, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele Institutului National de Statistica (INS), Tudorel Andrei.

Presedintele INS a precizat ca scaderea cea mai mare a populatiei Romaniei s-a produs imediat dupa momentul aderarii la Uniunea Europeana, in 2008, cand s-a inregistrat cel mai mare flux de emigranti la nivelul Romaniei, iar consecintele se vad deja in piata fortei de munca.

"Un subiect important in demografie este cel al migratiei internationale. Pentru anii 2013-2014 au emigrat mai multe femei decat barbati. La nivelul celor doi ani, ponderea feminina este in jur de 55 la suta. Este o schimbare de comportament la nivelul populatiei, pentru ca la inceputul anilor 2000 era invers. La nivelul celor care vin, tendinta este inversa, adica vin mai multi barbati. O caracteristica interesanta ...citeste mai departe despre "INS: Numarul cetatenilor care pleaca din tara este cu peste 42.000 mai mare decat al celor care vin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#statistica romani pleaca, #INS emigranti, #natalitate Romania, #demografie Romania , #Stiri Administratie