Inregistrari in care Kovesi ii cearta pe procurori ca nu-si fac treaba: Daca ne simt ca nu mai avem curaj or sa se urce cu picioarele pe noi!

Luni, 19 Iunie 2017, ora 00:32
1089 citiri
Inregistrari in care Kovesi ii cearta pe procurori ca nu-si fac treaba: Daca ne simt ca nu mai avem curaj or sa se urce cu picioarele pe noi!
Foto: Arhiva/Ziare.com

O serie de inregistrari de la o sedinta a Directiei Nationale Anticoruptie au fost facute publice duminica seara de Romania Tv, televiziunea controlata de omul de afaceri fugar Sebastian Ghita. Din inregistrari, care insa au fragmente neinteligibile si nu par sa aiba continuitate, reiese ca Kovesi ii cearta pe procurori ca nu-si fac treaba si ca institutia devine astfel tot mai expusa atacurilor: "O sa se urce cu picioarele pe noi, credeti-ma! Trebuie sa supravietuim", se poate auzi Kovesi.

Sefa DNA pare foarte nemultumita de faptul ca intr-o perioada de cinci saptamani in niciunul dintre cele 8.000 de dosare nu s-a facut o inculpare sau o trimitere in judecata.

De asemenea, ea face referire si la dosarul privind OUG 13, dar si la decizia CCR privind ancheta, precizand ca si-ar fi dorit ca dupa ce "si-au luat-o in freza" sa fi iesit cu "un dosar cu un ministru" sau macar cu un dosar important.

Amintim ca in prima inregistrare publicata de Romania Tv Kovesi i-ar spune procurorului Jean Uncheselu ca isi doreste sa "ajunga mai repede" la "domnul premier" care a semnat "contractele cu casele", facandu-se referire, probabil, la ancheta cu retrocedarile de la Timisoara. Purtatorul de cuvant al DNA a reactionat precizand, pentru Ziare.com, ca este vorba despre un montaj intre declaratii publice facute de Kovesi, intre care au fost intercalate "sintagme ce nu-i apartin". Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat insa ca va sesiza Inspectia Judiciara.

Va redam mai jos transcrierea celorlalte doua inregistrari. Ele pot fi ascultate AICI.

"Nu stiu cum vedeti voi lucrurile, e a treia oara cand spun, am spus si la Cheile Gradistei, zic si acum, daca noi in dosarele astea nu ne facem treaba, macar sa stim. De acum o sa stau aicea, o sa transfer toata treaba.

Sunt unii (neinteligibil) si cand se pleaca acasa. Dar sunt unii care pare ca nu fac nimic. N-am vazut nimic. Nu mai zic ca sunt dosare, nu vreau sa dau exemple, sunt cateva..7,9... ma intreaba presa in fiecare saptamana de m-am saturat eu de ele si nu se misca nimic. Spuneti-mi ce se intampla, sa stiu! Pentru ca o sa ajungem sa vorbim in fiecare saptamana sa va intreb ce-ati facut pentru astazi. Pentru ca numai unii si aceiasi lucreaza.

Pe mine nu ma convinge nimeni ca din 8.000 de dosare, noi intr-o luna nu am putut invinui un inculpat, nu am putut trimite in judecata un inculpat. Din 8.000 de dosare. Daca voi din sala asta ma convingeti, plec si nu mai zic nimic.

Unii si aceiasi sunt in ...citeste mai departe despre "Inregistrari in care Kovesi ii cearta pe procurori ca nu-si fac treaba: Daca ne simt ca nu mai avem curaj or sa se urce cu picioarele pe noi!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kovesi cearta procurori dosare DNA, #Kovesi inregistrari sedinta DNA Romania TV , #Stiri Administratie