Infractorii pot rasufla usurati: SRI nu mai are voie sa faca interceptari - motivarea CCR

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 16:12
1044 citiri
Infractorii pot rasufla usurati: SRI nu mai are voie sa faca interceptari - motivarea CCR
Foto: Ziare.com

Curtea Constitutionala a transmis ca SRI nu poate face interceptari in dosare penale deoarece nu este organ de urmarire penala. Astfel isi motiveaza CCR decizia din 16 februarie, care se aplica si dosarelor care sunt in curs de solutionare.

In schimb, dosarele care au fost deja solutionate nu mai sunt supuse acestei decizii, informeaza Digi 24.

"Dispozitiile Codului de procedura penala nu precizeaza exact care sunt organele care intra in categoria 'altor organe specializate ale statului', dar care, totusi, pot efectua supravegherea tehnica, conform art.142 alin. (1) din Codul de procedura penala, alaturi de procuror, de organele de cercetare penala si de lucratorii specializati din cadrul politiei.

Se sustine ca sintagma criticata da posibilitatea Serviciului Roman de Informatii sa efectueze acte de procedura in cadrul procesului penal, prin interceptarea si inregistrarea de convorbiri in cauzele penale. Se arata ca aceste serviciile secrete ale statului nu sunt organe de ...citeste mai departe despre "Infractorii pot rasufla usurati: SRI nu mai are voie sa faca interceptari - motivarea CCR" pe Ziare.com

#CCR motivare interceptari SRI , #Stiri Administratie