Increderea romanilor in biserica a scazut, dar in justitie a crescut considerabil

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 09:48
1145 citiri
Increderea romanilor in biserica a scazut, dar in justitie a crescut considerabil
Foto: Digi 24

Romanii incep sa isi recapete usor, usor increderea in justitie, dar in acelasi timp au inceput sa o piarda in Biserica, ceea ce este un lucru cu adevarat nou, procentul scazand sub 50%.

Un sondaj realizat de IMAS arata ca daca de obicei romanii aveau cea mai mare incredere in Biserica, presa si armata, acum lucrurile s-au schimbat.

"Acum 20 de ani, Romania era o democratie originala. Cand intrebai publicul in cine are incredere spunea Biserica, mass media si Armata. Ani de zile a fost asa", a declarat sociologul Alin Teodorescu, director al IMAS, la Digi 24, dupa cum arata Republica.

Practic, acum Biserica a scazut sub 50% in privinta increderii pe care o au romanii in ea. Surpriza sondajului este increderea pe care o au romanii in justitie, care se apropie de 60%.

Citeste si Sondaj IMAS: Cat au scazut Dragnea, Tudose si PSD. Iohannis nu va avea contracandidat in 2019

"Azi, Biserica e sub 50% grad de incredere, Justitia se apropie de 60%, iar Pompierii si SMURD de 80%. Anumite parti ale statului incep sa castige", a adaugat Teodorescu.

Sociologul sustine ca precentul increderii in justitie arata ca Romania incepe sa intre pe un drum normal.

"S-ar putea sa aiba un rol preventiv mai importat decat rolul punitiv. Increderea in Justitie in Romania e uimitoare, peste 50%, ceea ce ne-a normalizat. Societatea romaneasca a devenit echivalentul societatilor din Occident. Si abia acum, in lupta asta din ultimele 10 luni, de la alegeri, se vede ce important a fost pachetul de legi pe justitie din 2004", a punctat sociologul. ...citeste mai departe despre "Increderea romanilor in biserica a scazut, dar in justitie a crescut considerabil" pe Ziare.com

#incredere romani biserica, #romani incredere biserica sondaj, #romani incredere justitie sondaj , #Stiri Administratie