Incepe procesul lui Liviu Dragnea, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 07:40
5989 citiri
Incepe procesul lui Liviu Dragnea, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu
Foto: Arhiva Ziare.com

Instanta suprema incepe marti judecarea dosarului de abuz in serviciu in care sunt acuzati presedintele PSD, Liviu Dragnea, fosta lui sotie, Bombonica Prodana, si angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Dosarul a iesit din procedura de camera preliminara dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, definitiv, in 8 decembrie 2016, ca poate incepe judecarea pe fond a cauzei.

Instanta a respins atunci toate contestatiile formulate de inculpati, dupa ce judecatorul de camera preliminara a stabilit legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in cauza.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, pentru fapte comise pe vremea cand era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

"In realitate, cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma", sustine DNA.

La randul sau, fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana (fosta Dragnea) a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.

Prejudiciul in acest dosar se ridica la 108.000 de lei.

Amintim ca Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, in 22 aprilie 2016, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul "Referendumul", dupa ce initial primise un an de inchisoare cu suspe... citeste mai departe despre "Incepe procesul lui Liviu Dragnea, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea proces, #Liviu Dragnea abuz serviciu , #Stiri Administratie