Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inalta Curte incepe astazi judecata in dosarul Microsoft II - Valerian Vreme

Inalta Curte incepe astazi judecata in dosarul Microsoft II - Valerian Vreme
Inalta Curte de Casatie si Justitie incepe astazi judecata in cazul in care fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Valerian Vreme este judecat pentru acuzatia de abuz in serviciu. Dosarul este denumit de mass-media Microsoft II.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada septembrie 2010 - februarie 2012, Vreme Valerian, in calitate de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a incheiat, fara organizarea unei licitatii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract care avea ca obiect inchirierea, pe o durata de 16 luni si 13 zile, cu optiune de cumparare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft in scoli.

Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea incheierea unui astfel de contract subsecvent. D.Con-Net AG a achizitionat licentele respective la pretul de 2.612.805 euro.

Ulterior, in acelasi context, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a achitat catre D.Con-Net AG suma totala de 13.904.599 de euro.

"Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei, in valoare totala de 11.291.794 euro, iar pe de alta parte - un folos patrimonial necuvenit, in acelasi cuantum, in favoarea D.Con-Net AG", mentioneaza procurorii.

Patru dosare legate de achizitia de licente Microsoft au ajuns in instanta. Unul din acesta a fost solutionat definitiv, iar trei sunt pe masa judecatorilor.
Cazul Microsoft: De ce au scapat cei 7 ministri de acuzatiile DNA ...citeste mai departe despre "Inalta Curte incepe astazi judecata in dosarul Microsoft II - Valerian Vreme" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1037 ori