In plin scandal, managerul de la Colentina transforma cabinetele medicilor in saloane: Doamne fereste sa veniti cu cineva drag la noi!

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 18:04
2778 citiri
In plin scandal, managerul de la Colentina transforma cabinetele medicilor in saloane: Doamne fereste sa veniti cu cineva drag la noi!
Foto: captura video ProTV (arhiva)

Silvi Ifrim (foto), managerul Spitalului Colentina, a organizat, sambata, o conferinta de presa in care a descris conditiile necorespunzatoare in care sunt tratati bolnavii in unitatea medicala pe care o conduce, dand vina pe predecesorii sai. La randul sau, Ifrim este tinta unor grave acuzatii.

Silvi Ifrim a fost numita in functie la inceputul anului, cand primarul general, Gabriela Firea, a decis sa il schimbe pe fostul manager dupa ce spitalul a ramas timp de cateva ore fara caldura, dupa o avarie la RADET.

"Doamne fereste sa aveti nevoie de asa ceva, sa veniti cu cineva drag, bolnav, sa o luati de la camera de garda - medicina interna care arata destul de jalnic, ca acestea sunt conditiile vechi, nu s-a investit. Si, dupa aceea, dupa ce o vede internistul, are nevoie de un examen neurologic, o punem din nou pe persoana respectiva in salvare, o ducem la neurologie, o dam din nou jos, este consultata de neurolog, poate mai are nevoie si de ortopedie si tot asa ne plimbam cu bolnavul prin spital", a explicat Silvi Ifrim,intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu directorul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, din subordinea Primariei Capitalei, informeaza Mediafax.

La randul sau, Razvan Nitu, directorul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), a sustinut ca spitalul Colentina s-a bucurat de cei mai multi bani alocati in ultimii ani, dar acest lucru nu se vede.

"La Colentina, in perioada 2009-2016, au fost alocati cei mai multi bani dintre cele 19 spitale din subordinea ASSMB. (...) Faptul ca el nu arata cum trebuie, ca acesti bani nu au fost cheltuiti judicios, ar trebui sa intrebati fosta si fostele conduceri. Noi nu suntem organ abilitat sa tragem la raspundere. (...) Acum doua saptamani a existat o pana de curent, iar toata presa a sarit in aer ca la Colentina nu a pornit generatorul. (...) Unul dintre generatoare nu a functionat niciodata si ma intreb cum un spital care a beneficiat de fonduri foarte mari sa nu rezolve o problema tehnica, al carei cost se ridica undeva la 1.000 de euro. Fostele conduceri nu s-au preocupat de niciun aspect vital. (...) Sa nu dam in noul manager", a cerut Razvan Nitu.

In context, Silvi Ifrim a anuntat ca, in cel mai scurt timp, va propune ca cele 21 de cabinete ale medicilor sectiei de dermatologie a spitalului sa fie transformate in saloane cu paturi pentru bolnavi, pentru ca este o acuta lipsa de spatiu.

"Doresc ca, in cele 21 de cabinete ale ...citeste mai departe despre "In plin scandal, managerul de la Colentina transforma cabinetele medicilor in saloane: Doamne fereste sa veniti cu cineva drag la noi!" pe Ziare.com

#manager spital Colentina conditii , #Stiri Administratie