Impozite pe cladiri, usor majorate, de anul viitor, propuse de Dominic Fritz, primarul orasului Timisoara

Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 11:05
716 citiri
Impozite pe cladiri, usor majorate, de anul viitor, propuse de Dominic Fritz, primarul orasului Timisoara
Foto: Facebook/ Dominic Fritz

Timisorenii ar putea plati impozite pe cladiri usor mai mari, in anul 2021 fata de cele din acest an, daca proiectul de hotarare al primarului Dominic Fritz va fi votat de alesii locali.

Astfel, pentru cladirile rezidentiale si cladirile-anexa aflate in proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei de 0,08 % asupra valorii impozabile a cladirii. Pentru cladirile nerezidentiale aflate in proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei de 0,6%, arata proiectul de hotarare de consiliu local postat, vineri, pe site-ul Primariei Timisoara.

Pentru cladirile rezidentiale aflate in proprietatea sau detinute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei de 0,08% asupra valorii impozabile a cladirii. Pentru cladirile nerezidentiale aflate in proprietatea sau detinute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei de 1,3% asupra valorii impozabile a cladirii.

Ramane neimpozitata taxa pentru spectacolele de teatru, balet, opera, opereta, concert filarmonic sau alta manifestare muzicala, prezentarea unui film la cinematograf, un spectacol de circ sau orice competitie sportiva interna sau internationala.

Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe cladiri, pe teren sau pe mijloacele de transport, datorat pentru intregul an de catre contribuabilii persoane fizice, pana la data de 31 martie a anului 2021, se mentine bonificatia de 10%.

In referatul care insoteste proiectul de hotarare de consiliu local, Dominic Fritz isi motiveaza propunerea prin faptul ca cheltuielile din bugetul local pe anul 2020 au crescut fata de anul precedent datorita mai multor cauze cu impact major in vistierie locala, iar aceste obligatii fiscale raman valabile si pentru anul viitor.

Intre acestea, edilul aminteste platilor acordate drepturilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap si indemnizatii locale, care au fost acoperite in proportie de 40% de la bugetul local, iar diferenta, de la bugetul de stat, acoperirea pierderilor induse de societatea de termoficare Colterm (aproape 39 de milioane de lei, in plati esalonate), dar si cheltuielile cauzate de pandemia COVID-19.

"In perioada starii de urgenta instituite pe teritoriul Romaniei si ulterior in starea de alerta pana in prezent, municipiul Timisoara a alocat resurse financiare semnificative pentru asigurarea de mijloacelor materiale constand in bunu ...citeste mai departe despre "Impozite pe cladiri, usor majorate, de anul viitor, propuse de Dominic Fritz, primarul orasului Timisoara" pe Ziare.com

#dominic fritz, #impozite Dominic Fritz, #timisoara Dominic Fritz, #imozite timisoara , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

-0.0008

1 USD = 4.7216 RON

0.0236
  1. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”
  2. Dispar magazinele Profi. Tranzacția anului în comerţul alimentar
  3. „Stare de urgență în economie”, declarată în Transnistria. Reacția liderilor transnistreni după anunțul întreruperii furnizării gazului rusesc
  4. La români se scumpește, la americani se ieftinește. La ce preț derizoriu a ajuns benzina în SUA
  5. Putin, lovit în serie. Două fenomene se răspândesc în țară brusc: Vine mama tuturor relelor în Rusia
  6. România, țara marilor firme. Cum domină giganții privați piața autohtonă
  7. Țările care „toarnă” cei mai mulți bani în firmele din România. Investitorii din doar două țări au adus peste 60 de miliarde de lei în capital
  8. Numărul angajaților bugetari a ajuns la o cifră record. Cheltuielile de personal au crescut spectaculos
  9. Christine Lagarde a pus ochii pe economiile europenilor. Șefa BCE propune un standard european de economisire
  10. Măsurile de austeritate pe care le-ar putea lua viitorul guvern, din 2025. FMI-ul „bântuie" România: „Avem cel mai mare deficit bugetar din istorie"