Iata cum poti sa primesti gratuit alerta de cutremur pe telefon cu cateva zeci de secunde inainte ca acesta sa loveasca

Luni, 24 Iulie 2017, ora 21:30
1543 citiri
Iata cum poti sa primesti gratuit alerta de cutremur pe telefon cu cateva zeci de secunde inainte ca acesta sa loveasca
Foto: Comandament INFP

Ti-ar placea sa poti primi o notificare pe telefonul mobil inainte de producerea unui cutremur puternic, ca sa te poti pune la adapost? Exista o cale foarte simpla si de incredere prin care poti fi anuntat, de care probabil nu stiai.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului a pus la dispozitia publicului mai multe canale in aplicatia de mesagerie Telegram, disponibila gratuit in Google Play si App Store, prin care poti primi alerte pe mobil cand vine cutremurul.

De ce prin Telegram? Pentru ca aplicatia de chat este extrem de simpla si de stabila, iar comunicatiile prin Internet sunt mult mai rapide decat cele prin SMS, astfel ca vei primi alerta de indata ce aparatele de la INCDFP au detectat producerea seismului.

Astfel, daca te afli in Bucuresti, unde se asteapta ca urmatorul cutremur puternic sa faca ravagii, ai la dispozitie 25-30 de secunde pentru a te pune la adapost.

Ai putea astfel sa iesi din casa sau din lift, sa pleci de pe balcon sau de pe scari, ori sa te pui la adapost intr-un loc sigur, eventual sub o grinda.

Trebuie doar sa iti instalezi gratuit aplicatia Telegram (un fel de WhatsApp) si sa cauti robotul INCDFP care iti va transmite alertele: @alertacutremur_bot.

(instructiuni pentru setare si AICI)

Apoi apasa START pentru a interactiona cu robotul:

Va aparea o lista de comenzi si trebuie sa alegi optiunea /alerta dand click pe ea sau scriind-o efectiv in campul de mesaj:

Apoi trebuie sa dai click pe butonul Citeste Termenii si Conditiile. Si apasa butonul Accept.

Urmatorul pas este introducerea numarului de telefon si adresei de email. Aceste date sunt stocate de catre INCDFP.

In continuare vei pri acces la patru canale de alerta si unul pentru educatie seismica. Pot fi utilizate mai multe canale in acelasi timp:

M < 5 - alerta pentru cutremure cu magnitudine mai mica de 5M 5-6 - alerta pentru cutremure cu magnitudine intre 5 (inclusiv) si 6M 6-7 - alerta pentru cutremure cu magnitudine intre 6 (inclusiv) si 7M 7+ - alerta pentru cutremure cu magnitudine mai mare sau egala cu 7Educatie Seismica - masuri de preventie a riscului seismic si comportamentul din timpul acestuia

Pentru a utiliza aceste canale, da click pe butoanele aferente.

Foarte interesant este faptul ca poti personaliza notificarile modificand frecventa de primire, sunetul de alerta si prioritatea acestora, astfel incat sa primesti alerta sonora chiar daca telefonul tau este pe modul silentios. ...citeste mai departe despre "Iata cum poti sa primesti gratuit alerta de cutremur pe telefon cu cateva zeci de secunde inainte ca acesta sa loveasca" pe Ziare.com

#alerta cutremur INFP, #alerta cutremur telefon, #alerta cutremur Telegram , #Stiri Administratie