Iarna de aprilie se mai domoleste. Vezi in ce zone din tara mai sunt probleme din cauza nametilor

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 09:33
2419 citiri
Iarna de aprilie se mai domoleste. Vezi in ce zone din tara mai sunt probleme din cauza nametilor
Foto: Arhiva/Ziare.com

Optzeci si opt de localitati din patru judete ale Moldovei sunt in continuare fara energie electrica, unele de mai bine de 36 de ore, din cauza intemperiilor, in special a celor din cursul noptii de joi spre vineri. Peste jumatate din satele ramase fara curent sunt din judetul Vaslui, unde au fost rupti peste 130 de stalpi de medie si inalta tensiune.

Zeci de mii de persoane din judetele Vaslui, Bacau, Iasi si Neamt sunt, sambata dimineata, fara energie electrica, majoritatea de peste 24 de ore, din cauza ninsorilor abundente si a vantului puternic de joi si vineri, care au provocat distrugerea retelelor de distributie a energiei electrice.

Astfel, in 88 de localitati din patru judete este intrerupt curentul electric in totalitate sau partial. Cel mai afectat ramane in continuare Vaslui, cu 48 de sate fara curent, judet in care au fost rupti peste 130 de stalpi de medie si inalta tensiune care urmeaza sa fie inlocuiti de catre echipele Delgaz Grid.

"Intrucat unele conductoare sunt rupte si exista riscul sa ajunga pe suprafata solului, Delgaz Grid atrage atentia asupra pericolului de electrocutare si arsuri pe care le reprezinta pentru persoanele aflate in vecinatatea acestora. Echipele companiei noastre si ale contractorilor lucreaza in continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distributie, precum si a deranjamentelor individuale si colective", se arata intr-un comunicat al Delgaz Grid.

Celelalte trei judete afectate sunt Bacau, cu 28 de localitati fara curent, Iasi, cu opt sate, si Neamt, cu patru localitati.

In ce priveste starea drumurilor, vineri seara doar doua tronsoane de drumuri nationale din Vaslui si Galati mai erau inchise din cauza zapezii si a viscolului (DN24D Balabanesti - Cuca si DN26 Ganesti - Blagesti), iar pe un drum national din judetul Galati se circula cu restrictii (7,5 tone pe DN24D Cuca - Vanatori).

Porturile Constanta Nord, Constanta Sud - Agigea si Midia au fost redeschise. ...citeste mai departe despre "Iarna de aprilie se mai domoleste. Vezi in ce zone din tara mai sunt probleme din cauza nametilor" pe Ziare.com

#drumuri inchise zaapada aprilie 2017, #iarna zapada aprilie 2017 , #Stiri Administratie