Ianuarie, luna de foc in justitie - Nume mari din politica afla daca ajung dupa gratii

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 17:17
1354 citiri

Prima luna a anului 2014 va fi marcata de decizii grele in justitie, cu o importanta deosebita. Raportul MCV ne va spune daca am facut sau nu progrese, iar politicieni de vaza vor afla daca ajung in spatele gratiilor.

Astfel, la data de 6 ianuarie, Adrian Nastase afla daca se intoarce in inchisoare dupa ce a fost eliberat conditionat dupa numai 6 luni de detentie efectuate in dosarul Trofeul Calitatii.

De data aceasta magistratii Inaltei Curti vor da verdictul final in dosarul Zambaccian, in care Adrian Nastase este acuzat de luare de mita in forma continuata, care se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani, si santaj, care se sanctioneaza cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

La ultima sedinta, care a avut loc in 19 decembrie, procurorul DNA a cerut pedepse majorate cu executare pentru sotii Adrian si Dana Nastase, in schimb apararea a cerut fie achitarea inculpatilor, fie rejudecarea procesului, sau restituirea dosarului la DNA, pentru reluarea anchetei.

A doua zi, pe 7 ...citeste mai departe despre "Ianuarie, luna de foc in justitie - Nume mari din politica afla daca ajung dupa gratii" pe Ziare.com

#Nastase inchisoare Zambaccian, #Ponta proces plagiat, #Fenechiu verdict Transformatorul , #Stiri Administratie