Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hotelierii se pregatesc pentru sezonul estival: Turistii vor manca in serii, cu tacamuri de unica folosinta

Hotelierii se pregatesc pentru sezonul estival: Turistii vor manca in serii, cu tacamuri de unica folosinta
Hotelierii de pe litoral anunta ca pregatesc deschiderea sezonului, indiferent daca acest lucru va avea loc pe 1 iunie, 15 iunie sau mai tarziu.

De asemenea, ei au anuntat ca se gandesc si la anumite masuri de protectie atat pentru turisti, cat si pentru angajati.

"Hotelierii de pe litoral pregatesc deschiderea sezonului, indiferent daca acest lucru va avea loc pe 1 iunie, 15 iunie sau mai tarziu, si au luat deja in considerare implementarea unui set de masuri pentru a proteja sanatatea turistilor, dar si a angajatilor", arata Organizatia Patronala Mamaia Constanta (OPMCTA) intr-un comunicat.

Hotelurile de la mare spun ca asteapta deschiderea sezonului si pregatesc o serie de modificari astfel incat turistii care vin sa se simta in siguranta.

"Acestia vor manca in serii in hotelurile care nu dispun de spatii suficient de largi, pentru a se evita aglomeratiile din restaurante, la o masa va sta doar o singura familie, sezlongurile vor fi departate si igienizate dupa fiecare folosire, iar saltelele ar putea sa dispara de pe plaja.

Camerele vor fi igienizate la schimbul de turisti, cameristele vor purta masti si manusi, in vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coada la receptie, unde se vor trasa linii de demarcare", potrivit Organizatiei Patronale Mamaia Constanta (OPMCTA).

Reprezentantii patronatului le recomanda tuturor turistilor romani ca, in primul rand, sa ramana in tara vara aceasta si anul acesta, Romania fiind cea mai sigura destinatie pentru ei, iar atunci cand cauta sa cumpere un pachet turistic, sa o faca prin vanzatori avizati si sa aleaga structuri de cazare clasificate, indiferent daca acestea sunt mici, precum pensiunile, sau hoteluri mari.

"Doar structurile clasificate pot asigura respectarea mijloacelor igienico-sanitare, acestea fiind si cele care sunt verificate de directiile de sanatate publica si sanitar-veterinara cel putin o data sau de cateva ori pe sezon, iar acest lucru va fi inca o garantie ca masurile de siguranta vor fi respectate", arata patronatul.

Hotelurile de pe litoral lucreaza, in general, cu personal sezonier cazat in camere dedicate la hotel sau in proximitatea lui, astfel incat acestia nu vor fi nevoiti sa circule intre domiciliu si locul de munca sau prin oras, ceea ce este un mare avantaj in ceea ce priveste siguranta turistului, pentru ca este vorba de cea mai mare parte dintre angajatii departamentelor operationale.

Pentru restul angajatilor, preponderen ...citeste mai departe despre "Hotelierii se pregatesc pentru sezonul estival: Turistii vor manca in serii, cu tacamuri de unica folosinta" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 858 ori