Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Harta statelor în care vaccinarea este sau va deveni obligatorie. Țara unde 10.000 de cadre medicale riscă să rămână fără loc de muncă

Harta statelor în care vaccinarea este sau va deveni obligatorie. Țara unde 10.000 de cadre medicale riscă să rămână fără loc de muncă

Numărul mare de cazuri de îmbolnavire cu coronavirus, varianta Delta, a determinat tot mai multe guverne din Uniunea Europeană să își îndrepte atenția spre posibilitatea de a introduce vaccinarea obligatorie.

Dacă anumite state au luat sau iau în calcul imunizarea anumitor categorii de personal, precum medicii și asistenții medicali ori îngrijitorii de bătrâni, Italia este prima țară europeană care a impus imunizarea ca și condiție pentru prezentarea la locul de muncă, indiferent că vorbim de sistemul public sau de cel privat.

Decizia, considerată controversată inclusiv de o parte dintre politicienii intalieni, a fost luată de curând în Peninsulă. Totodată, Italia a decis să suspende de la locul de muncă mii de cadre medicale care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului.

Nu sunt plătiți dacă nu se vaccinează

O situație similară se petrece și în Grecia, unde 10.000 de cadre medicale din sectorul public riscau să rămână fără un loc de muncă, în condițiile în care nu erau vaccinați. Aceștia sunt suspendați de la plată până la imunizare, arată guvernul grec, care a dat și o lege în acest sens.

În momentul luării deciziei, ministrul grec al Sănătății a mai dat răgaz personalului medical pentru a se vaccina și 2.000 de medici, asistenți medicali și farmaciști și-au făcut prima doză de vaccin anti-COVID.

Decizia fără echivoc nu a fost privită cu ochi buni de cei din sistemul grec de sănătate astfel că au existat o serie de proteste în fața unor spitale precum cele din Atena și Salonic.

Imunizare și pentru cei din turismul grec

Totodată, guvernul elen a stabilit ca în cazul celor care lucrează în turism, horeca sau educație să se facă testare săptămânală.

Și în Franța există discuții referitoare la vaccinarea obligatorie, măsură care ar putea viza nu doar anumite categorii de personal ci întreaga populație. Conform presei internaționale, Emanuel Macron ia în calcul o astfel de variantă, în condițiile în care varianta Delta a produs un număr mare de îmbolnăviri.

Cei care lucrează în sectorul medical și care nu sunt vaccinați riscă să nu mai fie plătiți pentru munca lor.

Vaccin obligatoriu pentru voluntarii englezi

În Marea Britanie a fost introdusă recent o legislație, care intră în vigoare începând cu 11 noiembrie și care presupune că vaccinarea este obligatorie pentru personalul care lucrează în ...citeste mai departe despre "Harta statelor în care vaccinarea este sau va deveni obligatorie. Țara unde 10.000 de cadre medicale riscă să rămână fără loc de muncă" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 420 ori