Harta spitalelor de stat unde pacienții sunt tratați civilizat fără să dea șpagă. "Este imaginea unei Românii în vindecare"

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 14:02
1539 citiri
Harta spitalelor de stat unde pacienții sunt tratați civilizat fără să dea șpagă. "Este imaginea unei Românii în vindecare"
Pacienți internați în spital FOTO spitalulcolentina.ro

Jurnalistul Alex Nedea a realizat o hartă interactivă cu unele unități medicale de stat din zeci de orașe din țară unde pacienții au raportat că au fost tratați bine fără să dea șpagă sau alte atenții personalului medical.

Alex Nedea a relatat într-o postare pe blogul personal că a avut parte de o experiență plăcută după ce a fost internat în Spitalul Elias din Capitală, unde a remarcat că medicii se poartă bine cu pacienții și refuză plicurile cu bani.

Jurnalistul le-a cerut cititorilor săi să-l anunțe dacă au avut experiențe similare cu a sa și să indice numele spitalului și secția.

Apelul său a fost urmat de sute de mesaje cu mărturii din spitale de stat din toată țara.

"Scopul acestei hărți este ca pacienții să înțeleagă că bulinele astea albastre de pe hartă înseamnă, de fapt, nu instituții, ci medici și asistente cu nume și prenume, profesioniști din spitale care au decis să facă primii pași ai schimbării. Sunt oameni care nu doar că nu cer plicul, dar au renunțat să îl mai accepte chiar și atunci când pacienții insistă", a scris jurnalistul pe blogul său.

"E rândul pacienților să se schimbe"

"Acum e rândul pacienților să se schimbe. Să renunțe la acest obicei care face mult rău sistemului sanitar și așa ros de tot felul de alte probleme. Această hartă vine în ajutorul acestor pacienți. Știu că e greu să renunți la plic dacă o viață întreagă ți s-a spus că e nevoie de el în spital. În asemenea condiții, atunci când viața îți este în pericol, ai fi în stare să faci orice pentru a fi sigur că ești tratat corect. Această hartă ar trebui să le dea curaj acestor pacienți și să le arate că nu toată lumea dă bani pe sub mână în spitalele de stat din România pentru a primi îngrijirea de care au nevoie."

"Tot mai mulți profesioniști din domeniul sanitar au ales să lucreze în România și să schimbe mentalitățile de la noi. Sunt medici și asistente despre care nu prea auzim vorbindu-se în presă, dar care, în ciuda condițiilor grele de muncă din țară, au ales să rămână aici să își trateze semenii. Această hartă este imaginea unei Românii în vindecare".

Harta poate fi accesată AICI. ...citeste mai departe despre "Harta spitalelor de stat unde pacienții sunt tratați civilizat fără să dea șpagă. "Este imaginea unei Românii în vindecare"" pe Ziare.com

#spitale Romania, #harta, #medici, #pacienti, #multumiti, #spaga , #Stiri Administratie