Guvernul zice ca ar putea apela la fonduri europene pentru Institutul Cantacuzino

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 19:30
914 citiri
Guvernul zice ca ar putea apela la fonduri europene pentru Institutul Cantacuzino
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Mihai Tudose a anuntat, joi, ca a discutat cu comisarul european Corina Cretu despre situatia Institutului Cantacuzino si exista o solutie de finantare in valoare de 100 de milioane euro pentru dotarea lui din fonduri europene.

Tudose a precizat ca solutia transformarii in unitate militara ramane valabila, insa exista si o "solutie de finantare, de 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru utilarea la nivel de varf a acestui institut".

Ministrul interimar al Apararii, Marcel Ciolacu, a afirmat ca a discutat cu ministrul Sanatatii pentru a elabora un act normativ in acest sens, care va fi prezentat in sedinta de Guvern de saptamana viitoare.

Citeste si Ministrul Apararii: Institutul Cantacuzino are nevoie de 25 de milioane de euro pe an

Fostul ministru al Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat in august ca, in urma trecerii Institutului Cantacuzino in subordinea MApN, acesta ar putea produce vaccinuri in doi ani de zile, fiind necesara alocarea anual a 25 de milioane de euro pentru revitalizarea Institutului, bani ce vor fi asigurati de la bugetul statului si din venituri proprii.

Premierul Mihai Tudose a comentat proiectul de trecere a Institutului Cantacuzino in subordinea MApN si transformarea in unitate militara, afirmand ca astfel se poate atinge obiectivul ca institutia sa redevina "functionala". Prim-ministrul spune ca este nevoie si de o "mana forte" si de un plan bine pus la punct.

Vezi si De ce da Tudose Institutul Cantacuzino pe mana armatei ...citeste mai departe despre "Guvernul zice ca ar putea apela la fonduri europene pentru Institutul Cantacuzino" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Institutul Cantacuzino fonduri europene, #Institutul Cantacuzino dotari, #Institutul Cantacuzino armata , #Stiri Administratie