Guvernul va ingheta prin OUG salariile bugetarilor in 2019. Orele suplimentare nu se mai platesc

Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 13:05
1318 citiri
Guvernul va ingheta prin OUG salariile bugetarilor in 2019. Orele suplimentare nu se mai platesc
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul urmeaza sa adopte, vineri, un proiect de ordonanta prin care salariile bugetarilor vor fi inghetate anul viitor la nivelul lunii decembrie 2018, sustine Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

"Incepand cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizatia bruta de incadrare, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, se mentin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii", se arata in proiectul primit de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor si remis Ziare.com.

Vor mai fi inghetate anul viitor, tot la nivelul lunii decembrie 2018, "pentru personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, indemnizatiile, compensatiile, primele, ajutoarele, platile compensatorii, despagubirile, compensatiile lunare pentru chirie si alte drepturi acordate potrivit actelor normative in vigoare, care nu fac parte din solda lunara bruta/salariul lunar brut".

Munca suplimentara sa nu mai fie platita

Proiectul mai prevede ca munca suplimentara efectuata de personalul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere sa nu mai fie remunerata, ci doar compensata cu timp liber.

"Prin derogare de la prevederile art. 21 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, in anul 2019, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator acestora", se mai arata in document.

Exceptie fac insa personalul militar, politistii, functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si personalul civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala.

"Prin exceptie de la prevederile alin. (1), in anul 2019, pentru activitatea desfasurata de personalul militar, politistii, functionarii ...citeste mai departe despre "Guvernul va ingheta prin OUG salariile bugetarilor in 2019. Orele suplimentare nu se mai platesc" pe Ziare.com

#inghetare salarii bugetari 2019 , #Stiri Administratie