Guvernul infiinteaza Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 22:09
1448 citiri
Guvernul infiinteaza Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala

Guvernul a decis, miercuri, infiintarea Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala, prin reorganizarea Agentiei pentru prestatii sociale, adaugarea unei directii de inspectie sociala si suplimentarea cu 287 de posturi a schemei de personal, prin transferuri intre institutii.

Decizia a fost luata prin ordonanta de urgenta, pentru aplicarea, incepand cu anul viitor, a prevederilor Legii asistentei sociale, si are in vedere intarirea capacitatii de control a institutiei, a anuntat ministrul Muncii, Sulfina Barbu.

In acest scop, numarul maxim de posturi al institutiei a fost majorat cu 287 locuri, dintre care 132 vor fi preluate, prin transfer, din cadrul ministerului, iar alte 155 posturi vor fi transferate de la Inspectia Muncii.

"Crestem capacitatea de control a inspectiei sociale, care de acum inainte va avea o structura teritoriala mult intarita. Vreau sa reamintesc pentru fiecare beneficiar de prestatii sociale ca dosarele nu se modifica de la 1 ianuarie, nu trebuie sa vina cu cereri noi cei care sunt in plata, dar trebuie sa se astepte la controale din partea inspectiei sociale", a spus Sulfina Barbu.

#Sulfina Barbu agentie pentru Plati si, #guvern infiintare agentie, #agentie plati inspectie sociala , #Stiri Administratie