Guvernul infiinteaza Agentia de Administrare a Bunurilor Sechestrate - de ce ne trebuie si cine o va conduce

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 15:29
976 citiri
Guvernul infiinteaza Agentia de Administrare a Bunurilor Sechestrate - de ce ne trebuie si cine o va conduce

Guvernul a adoptat miercuri un proiect de lege prin care se infiinteaza Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Sechestrate.

Aceasta noua institutie va functiona in subordinea Ministerului Justitiei, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Noua entitate este menita sa faciliteze urmarirea si identificarea bunurilor provenite din savarsirea de infractiuni, care ar putea face obiectul unei dispozitii de indisponibilizare, sechestru sau confiscare emise de o autoritate judiciara in cursul unor proceduri penale.

In plus, Agentia va administra si, daca e cazul, va valorifica bunurile mobile sechestrate in cadrul procesului penal.

Printre atributiile agentiei mai figureaza si gestionarea unui sistem informatic national integrat de evidenta a creantelor provenite din infractiuni, dar si sprijinirea organelor judiciare pentru utilizarea celor mai bune practici in materia identificarii si administrarii bunurilor care pot face obiectul masurilor de ...citeste mai departe despre "Guvernul infiinteaza Agentia de Administrare a Bunurilor Sechestrate - de ce ne trebuie si cine o va conduce" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Agentia Administrare Bunuri Sechestrate , #Stiri Administratie