Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul ii va expropria pe Dan Ioan Popescu, Daniel Daianu si Adriean Videanu

Guvernul ii va expropria pe Dan Ioan Popescu, Daniel Daianu si Adriean Videanu


Guvernul va retrage Academiei Agricole "Gheorghe Sisesti" 7.000 mp de teren si va plati 71,6 mil lei (16,3 mil.euro) pentru terenuri necesare constructiei de drumuri, printre cei mai cunoscuti expropriati fiind fostii ministri Daniel Daianu si Dan Ioan Popescu si firma Titan Mar detinuta de Adriean Videanu.

Platile vor reprezenta noi despagubiri acordate de la bugetul de stat pentru imobile expropriate si folosite la constructia de drumuri.

Cele mai mari despagubiri, de aproape 49 milioane lei, vor fi acoperite pentru exproprieri de terenuri, in suprafata totala de 218.265 metri patrati, la modernizarea centurii rutiere a municipiului Bucuresti.

Pe lista expropriatilor au fost introduse acum 317 persoane fizice si firme, printre cele mai cunoscute dintre acestea fiind fostul ministru al Industriilor din Guvernul Nastase, Dan Ioan Popescu, acesta urmand sa incaseze, 66.084 lei pentru un teren de 423 metri patrati din comuna Pantelimon, la care se adauga insa 159.937 lei pentru un teren de peste o mie patrati detinut de sotia sa in aceeasi zona. Cei doi detin in Pantelimon un lot de 5.000 metri patrati teren.

Pe aceeasi lista a fost inscrisa si firma Titan Mar, detinuta de fostul ministru si primar general Adriean Videanu, care va incasa peste 500.000 lei pentru 1.532 metri patrati teren si anexe in comuna Chiajna. Firma detine in zona aproape 81.000 metri patrati teren.

Despagubiri importante, in cuantum total de peste 14,1 milioane lei pentru 51.056 metri patrati teren, vor fi acordate de stat si pentru exproprieri la constructia centurii rutiere in zona de nord a municipiului Bucuresti. Pe lista celor 189 de persoane fizice si firme beneficiare figureaza, printre altii, fostul ministru al Finantelor Daniel Daianu, care va incasa 11.591 lei pentru 63 metri patrati din terenul total de 2.833 metri patrati pe care il detine in comuna Mogosoaia.

Daianu a mai fost despagubit si in urma cu sase ani, pentru cedarea unui teren de 574 metri patrati in aceeasi zona.

Pe aceeasi lista apare si firma Cityring Property, cu aproape 740.000 lei pentru 4.018 metri patrati de teren, controlata de oamenii de afaceri Eugen si Liviu Lapadatu, care detin prin firma Polygate, inregistrata in Cipru, si societatea de distributie pentru produse IT Tornado Technology.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1925 ori