Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul ii face diplomati pe atasatii Ministerului Turismului in strainatate

Guvernul ii face diplomati pe atasatii Ministerului Turismului in strainatate
Guvernul va aproba un act normativ prin care va fi infiintat un "corp al atasatilor din turism cu grad diplomatic", iar reprezentantii acestuia vor beneficia de privilegiile si imunitatile diplomatice, a anuntat vineri ministrul Turismului, Mircea Dobre.

"Este vorba despre cele opt reprezentante externe ale statului roman, care trebuie sa promoveze Romania din punct de vedere al activitatii turismului in exteriorul ei si putem sa spunem foarte clar ca aceste reprezentante nu functioneaza in baza regulilor de drept international, nu sunt recunoscute de statele-gazda ca entitati ce reprezinta statul roman pe plan extern, fapt pentru care cei opt angajati ai Ministerului Turismului nu au reusit stabilirea unor relatii de cooperare institutionala intre minister si entitatile omoloage din tarile in care ei isi desfasoara activitatea.

Din acest motiv, majoritatea evenimentelor care se organizau acolo se faceau prin Ministerul Afacerilor Externe, cu ajutorul ambasadelor si atasatilor comerciali", a explicat ministrul Mircea Dobre.

Astfel, Ministerul Turismului va reorganiza functia de reprezentare prin infiintarea unui corp al atasatilor din turism.

Cei opt diplomati isi vor desfasura activitatea sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe.

"Din punct de vedere juridic, in cazul in care ei vor fi detasati la Ministerul de Externe pe durata misiunii, ei se vor putea bucura de privilegiile si imunitatile diplomatice, insa vor ramane cu o dubla subordonare, subordonarea de la dumneavoastra si cea de la Ministerul Afacerilor Externe", a spus si ministrul de Externe, Teodor Melescanu. ...citeste mai departe despre "Guvernul ii face diplomati pe atasatii Ministerului Turismului in strainatate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1611 ori