Guvernul da 10 milioane de lei ca sa supravegheze video un intreg oras. De ce era nevoie de asa ceva

Marti, 24 Iulie 2018, ora 14:33
1336 citiri
Guvernul da 10 milioane de lei ca sa supravegheze video un intreg oras. De ce era nevoie de asa ceva
Foto: Arhiva Pixabay

Guvernul a alocat nu mai putin de 10 milioane de lei pentru un sistem de supraveghere video gigant, care urmeaza sa fie instalat in orasul Sibiu, pana la mijlocul primaverii urmatoare.

"A fost alocata finantarea in valoare de 10 milioane de lei pentru municipiul Sibiu din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pentru un sistem de supravegehere video in municipiul Sibiu.

Este o investitie necesara pentru desfasurarea in bune conditii a summit-ului UE care se va desfasura la Sibiu de Ziua Europei", a declarat Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Executivului, la finalul sedintei de guvern de marti.

In conditiile in care Romania va detine, incepand cu 1 ianuarie 2019, pentru 6 luni, presedintia Consiliului Uniunii Europene, pe 9 mai (Ziua Europei), vor veni la Sibiu 27 de sefi de stat si de guvern, 36 de delegatii oficiale, 400 de invitati de rang inalt si circa 800 de jurnalisti.

Or, o asemenea participare la eveniment presupune masuri drastice de securitate, care necesita si o buna supraveghere video a mai multor zone din oras. ...citeste mai departe despre "Guvernul da 10 milioane de lei ca sa supravegheze video un intreg oras. De ce era nevoie de asa ceva" pe Ziare.com

#supraveghere video Sibiu Ziua Europei, #cost supraveghere video Sibiu, #Ziua Europei siguranta investitii , #Stiri Administratie