Guvernul creste de la 1 ianuarie, cu 25%, salariile brute ale personalului platit din fonduri publice

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 15:30
1473 citiri

Proiectul de buget pentru anul 2018 prevede majorarea, in contextul transferarii contributiilor la sanatate si pensie in sarcina angajatului, cu 25% a salariilor brute, indemnizatiilor si altor elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariile brute/solde ale personalului platit din fonduri publice, astfel incat castigul net al acestora sa nu fie afectat.

"Incepand cu 1 ianuarie 2018, cuantumul brut al salariilor de baza, soldelor de functie/salariilor de functie, indemnizatiilor de incadrare, precum si cuantumul brut al sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor, premiilor si al ceorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii din salariul lunar brut, indemnizatia bruta de incadrare, solda lunara/salariul lunar de care beneficiaza persoanalul platit din fonduri publice se majoreaza cu 25% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017", potrivit proiectului de buget pregatit de Guvern si obtinut de Profit.ro.

Totodata, de la 1 martie 2018, proiectul de buget include majorarea la nivelul salariului de baza prevazut pentru anul 2022 a salariilor de baza ale personalului care ocupa functii de medici si de asistenti medicali in unitatile sanitare publice.

Tot de la 1 martie 2018, in sistemul de invatamant, cuantumul brut al salariilor de baza, precum si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut de care beneficiaza personalul care ocupa functii didactice din unitatile de invatamant preuniversitar si universitar de stat, se majoreaza cu 20% fata de nivelul acordat pentru luna februarie 2018.

Proiectul de buget pentru 2018 prevede si ca salariul minim brut se va situa de la 1 ianuarie la 1.900 de lei, masura anuntata anterior de Guvern.

Proiectul de buget pregatit de Guvern pentru anul urmator prevede un deficit de 2,97% din PIB al bugetului general consolidat, care ar trebui sa fie urmat de o reducere la 2,58% in 2019.

Comisia Europeana a cerut deja Romaniei sa reduca deficitul bugetar, insa Guvernul va ignora anul urmator obiectivul bugetar pe termen mediu, care prevede un deficit de 1% din PIB, si va incepe ajustarea abia de anul urmator.

Tudose a promis, in timpul dezbaterii motiunii, ca va da o ordonanta de urgenta ca sa nu scada salariile din domeniul ITUn senator PSD propune scutirea de CASS pe drepturi de autor, daca ai si sala ...citeste mai departe despre "Guvernul creste de la 1 ianuarie, cu 25%, salariile brute ale personalului platit din fonduri publice" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mariri salariu bugetari, #crestere salariu bugetari , #Stiri Administratie